La opt ani distanță de la ultima partidă disputată în Cupa Portugaliei între Porto şi Sporting CP, cele două cluburi se reîntâlnesc, în penultima fază a competiției. Stadionul Estádio Do Dragão va găzdui turul semifinalei, ce se va disputa astăzi, cu începere de la orele 22:15. Aproape în mod cert această dublă va decide câștigătoarea trofeului, deşi vorbim de o confruntare în penultimul act al unui turneu.

În situația actuală, cunoscându-se posibilele adversare din ultimul act al competiției, nu putem înclina balanța în favoarea altcuiva. În cealaltă semifinală se vor confrunta două echipe care în mod excepțional au ajuns până în semifinale. Aves, în prezent ultima în prima ligă din Portugalia se va afla față în față cu formația din liga a treia, Caldas FC, pentru accederea în finală.

Porto-Sporting, "finala" din semifinalele Cupei Portugaliei

FC Porto vine după victoria obținută împotriva celor de la Sporting Braga, ce a mai liniștit apele în tabăra vicecampioanei. După o serie de zece victorii consecutive, FC Porto pierduse teren, iar cele două insuccese, înfrângerea la penalty-uri din meciul cu Sporting CP din Super Cupă şi rezultatul de egalitate cu Moreirense, în campionatul intern, îi obligau pe aceştia să obțină maxim de puncte cu Braga. De partea cealaltă, Sporting, câștigătoarea Super Cupei, este destul de inconstantă în ultimele etape, iar înfrângerea din ultima etapă, de pe terenul lui Estoril, nu le-a permis acestora să urce provizoriu pe prima poziție în clasament.

Ambii antrenori se confruntă cu probleme de lot, din cauza unor accidentări dar şi a formei slabe arătate de jucători în ultima săptămână. Dacă în cazul lui Jorge Jesus ne așteptăm la câteva modificări, după înfrângerea cu Estoril, antrenorul celor de la FC Porto, Sérgio Conceição, nu va face foarte multe modificări. Din tabăra gazdelor vor absenta fundașul Ivan Marcado, titular în mod obișnuit şi mijlocașul defensiv Danilo Pereira, de asemenea un titular obișnuit. Jorge Jesus nu se va putea baza pe accidentații Gelson Martins şi Bas Dost.

Sursă foto: facilit.us


Citește și alte articole despre fotbal
Pietro Pellegri, transferat de Monaco pentru 25 de milioane de euro