Oraşul Praga, capitala statului Cehia, dar şi cel mare oraş din țară, cu o populație ce depăşeşte un milion de locuitori, este adesea prezentat ca fiind unul dintre cele mai frumoase oraşe de pe glob, pe parcursul nopții.

Denumit adesea al doilea Paris din lume, pentru diversitatea de stiluri arhitecturale, oraşul Praga este locul de unde provin Albert Einstein, Wolfgang Amadeus Mozart, Franz Kafka sau Christian Doppler.

Praga a fost supranumită “oraşul celor 100 de clopotnițe”, “mama oraşelor” sau “oraşul de aur”, motivul fiind unul destul de simplu: frumusețea absolută a locurilor, conturată de multitudinea de catedrale, palate, muzee și galerii de artă.

Pe timp de noapte, oraşul arată absolut fabulos, aproape toate clădirile fiind iluminate, fiind foarte uşor vizibile.

Feerie nocturnă în oraşul de aur

Centrul istoric al oraşului Praga este inclus în patrimoniul cultural mondial UNESCO, fiind nu un loc vizitat anual de mai bine de cinci milioane de străini, ci şi locația unde se găseşte cel mai mare complex medieval din Europa, Castelul din Praga.

Ceasul Astronomic, ce se găseşte pe zidul sudic al Primăriei, de asemenea situată în centrul istoric, este unul dintre cele mai prețioase simboluri ale Cehiei. Oraşul Praga a fost, în anul 2005, al şaselea cel mai vizitat oraş de pe glob, după Londra, Paris, Roma, Madrid şi Berlin.

Ceasul Astronomic Praga
Ceasul Astronomic, Praga. Sursă foto: thousandwonders.net

Expansiunea oraşului nu mai este însă aceeaşi ca în urmă cu zece ani, în prezent Praga fiind al zecelea cel mai vizitat oraş din Europa şi pe locul douăzeci într-un clasament mondial.

Costurile pentu un sejur în Praga nu sunt tocmai ridicate, astfel că pentru şapte nopți petrecute în capitala Cehiei ați avea nevoie de un buget de 2.500 lei, cu transport inclus.


Citește și alte articole despre turism
○ Vukovar, orașul ce a renăscut în mai puţin de 25 de ani
○ Vizită în Melbourne: orașul în care probabil oricine ar vrea să locuiască