Codul Morse presupunea transmiterea informatiei folosind telegraful electric, prin anumite secvente de semne sau pulsatii, fiecare litera si cifra in parte avand un caracter unic.

Constructia telegraful electric, cel care avea sa duca si la definirea codului Morse a inceput in anul 1836, Samuel reusind, impreuna cu asistentul sau, sa duca la bun sfarsit ceea ce alti savanti nu au reusit.

La data de 24 mai 1844 avea sa fie trimis primul mesaj in codul Morse.

Destinatarul mesajului avea sa fie chiar asistentul sau personal, inginerul Alfred Vail, iar textul mesajului era unul Biblic.

Exista in prezent doua variante ale textului initial, destul de asemanatoare, ambele texte Biblice.

La acea vreme, descoperirea celor doi a pornit revolta in societatea americana, existand multe voci, printre oamenii simpli, care erau convinsi de faptul ca odata cu folosirea telegrafului Pamantul avea sa fie strabatut de curenti electrici, punand in pericol sanatatea oamenilor.

Cu toate acestea, telegraful avea sa continue sa fie utilizat, ba chiar in urmatorii ani ajunge sa fie folosit in mai multe state europene.

Sunt multe scrierile care confirma faptul ca majoritatea cercetarilor au fost initiate si desfasurate de Alfred Vail, acesta fiind creditat ca adevaratul descoperitor al codului Morse.

Sursa foto