Cunoscută ca fiind una dintre cele mai poluate țări din lume, China face eforturi considerabile pentru a reduce poluarea, oficialii recunoscând în mod public că sunt conștienți de impactul negativ pe care emisiile de gaze îl au asupra mediului şi asupra randamentul culturilor din țara lor. Tocmai din acest motiv, China continuă seria investițiilor în proiecte ce ar putea reduce poluarea, producând în premieră tramvaie alimentate cu celule de hidrogen, ce nu emit poluanți, având ca emisie doar apă.

Tramvaiul comercial, produs de Sifang, o subdivizie a grupului China Railway Rolling Corporation, nu va emite gaze poluante, şi va putea circula timp de 60-80 de kilometri, după care va avea nevoie de o nouă încărcare. Pentru a fi încărcat cu hidrogen, este nevoie de o pauză de 5-15 minute.

Viteza maximă pe care tramvaiul o va putea atinge este de doar 70 de kilometri pe oră. Tramvaiul va opera pe una dintre cele mai vechi căi ferate industriale din China, cea din orașul Tangshan. Deşi se dovedise faptul că celulele de combustie de hidrogen pot fi folosite, existând în prezent o astfel de tehnologie testată sau utilizată pe vehicule sau autobuze, în premieră tehnologia este utilizată la tramvaie, fiind de aşteptat ca un număr tot mai mare de astfel de mijloace de transport să fie create.

Liang Jianying, inginerul șef al celor de la Sifang a declarat că a fost nevoie de aproape doi ani pentru ca problemele cheie să fie rezolvate, pentru ca tehnologia să poată fi operabilă.

Sursă imagine principală: hindustantimes.com


Citește și alte articole despre tehnologie
○ Tehnologia 5G, implementată în următorii doi ani: această tehnologie va permite șoferilor să comunice cu indicatoarele auto