Compania aeriană Ryanair a solicitat în cursul săptămânii trecute modificarea regulamentelor de pe aeroporturi, în privinţa consumului de alcool, prin introducerea unei limite la vânzarea de produse alcoolice.

Ryanair dorește limitarea la două băuturi alcoolice pentru călătorii ce urmează să se urce în avion. Compania dorește, de asemenea, să se interzică comercializarea de băuturi alcoolice înainte de ora 10.

Conform directorului companiei irlandeze, consumul de alcool reprezintă una dintre principalele probleme în timpul zborurilor, fiind raportate un număr de șase ori mai mare de incidente la baza cărora a stat alcoolul.

Ryanair a luat deja o serie de măsuri pentru a preveni comportamentul perturbator al călătorilor.

În cazul zborurilor britanice, clienților nu li se permite să își consume propriile achiziții la bordul avionului, acest lucru fiind posibil doar prin achitarea unei taxe.

De asemenea, în cazul zborurilor lungi, călătorilor le este total interzis consumul băuturilor proprii. Solicitările celor de la Ryanair ar trebui să se facă la nivel de aeroport, o limitare a consumului de alcool scăzând drastic profitul restaurantelor și barurilor din incinta aeroportului.

Acesta este în prezent și singurul motiv pentru care solicitarea Ryanair va fi, cel mai probabil, respinsă.