Mai este foarte puțin timp până când se va da drumul programului “Prima Casă” 2018, iar cei care își doresc să obțină un împrumut sunt îndrumați să solicite din timp informații băncilor. Plafonul de garanții pentru programul “Prima Casă” 2018 însumează două miliarde de lei, conform datelor oferite de Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii (FNGCIMM). Suma, deşi puțin diminuată față de cea alocată anul precedent, le va permite băncilor să ofere aproximativ 20.000 de împrumuturi, cu 5000 mai puține decât anul trecut. Tocmai din acest motiv, dar şi fiindcă cererea a crescut în ultimii ani, este de aşteptat ca fondurile să se epuizeze în mai puțin de o lună.

Banca Transilvania, una dintre cele mai importante instituții bancare de pe teritoriul României, va oferi şi în acest an credite prin programul Prima Casă, cu costuri foarte avantajoase. Valoarea creditului nu va putea depăși suma de 71.250 de euro, în cazul unui imobil nou construit, iar perioada pe care va putea fi încheiat contractului va fi de maxim 30 de ani. În cazul locuințelor finalizate sau aflate în ultimele stadii de finalizare, ale căror autorizații de construcție au fost eliberate înainte de 22 februarie 2010, valoarea creditului nu va putea depăși suma de 57.000 de euro, perioada maximă de rambursare fiind aceeaşi.

Programul Prima Casa la Banca Transilvania.
Sursă foto: bankingnews.ro

Dacă autorizațiile au fost eliberate după data de 22 februarie 2010, valoarea creditului va putea ajunge la 66.500 de euro. Pentru oricare împrumut veți aplica, avansul minim rămâne neschimbat şi trebuie achitat în momentul semnării antecontractului. Antecontractul trebuie realizat la notar şi înscris în Cartea Funciară, pentru ca proprietarul să nu mai poată încheia în mod legal un alt contract, până la încheierea antecontractului aflat în vigoare.

Aceeaşi bancă oferă împrumuturi şi persoanelor aflate în sistemul de evidența al Biroului de Credit, însă doar în anumite situații. Pentru mai multe detalii despre programul “Prima Casă” 2018, dar şi despre dobânzile aferente, vă invităm să accesați această pagină.


Banca Transilvania
Banca Transilvania (BT) este prima instituție bancară de pe teritoriul țării noastre, care a fost cotată la Bursa de Valori Bucureşti. Fondată în anul 1994, Banca Transilvania a reuşit să devină a doua cea mai importantă bancă din Romania, în funcție de active.
Află mai multe