Julius Gabula, un tehnician ortoped african, reuşeşte să aducă inovații în domeniul ortopediei, venind în ajutorul persoanelor rămase fără membre. Deşi nu beneficiază de suport financiar, şi nici de aparatură modernă, Julius a reuşit să schimbe viața a 150 de persoane, purtătoare de proteze făcute de către el.

Cu ajutorul materialelor reciclabile, dar şi a altor materiale, Julius construiește proteze pentru cei care îi cer ajutorul. Totul se întâmplă într-un garaj din capitala Ugandei, încă din anul 2014.

Atunci când vorbim de proteze pentru membre, cel mai important aspect este modul în care proteza se armonizează pe membru, un mulaj făcut greșit creând mari probleme purtătorului, putând conduce la edeme grave sau la infectarea ciotului.

Pentru ca această armonizare să se facă perfect, e nevoie de un ortoped capabil să realizeze proteza pe conformația porțiunii rămase din membru. Julius poate fi considerat un specialist desăvârșit, niciunul dintre clienții săi neavând plângeri la adresa sa.

O proteză creată de către Julius costă între 200 şi 1000 de dolari, un preț de două ori mai mic decât cel al protezelor obișnuite, vândute în magazinele de profil.

Gabula plănuiește să deschidă un magazin la granița Ugandei cu Congo, pentru a veni în ajutorul victimelor de război din țara vecină.


Citește și alte articole despre medicină
○ Boala Alzheimer: depistată înainte de instalarea simptomelor