Clasificam pacatele, in ordinea in care acestea sunt expuse in cartile de Religie, materie obligatorie in anii precedenti in unitatile de invatamant din Romania.

Pacatele impotriva Duhului Sfant sunt sase la numar, unul dintre acestea atragandu-mi atentia.

Erezia, descrisa ca fiind “abaterea de la o invatatura de credinta descoperita de Dumnezeu in Sfanta Scriptura” ne spune tuturor faptul ca suntem obligati sa renuntam la orice alt mijloc de informare, in ciuda faptului ca exista numeroase alte dovezi concrete despre aparitia vietii umane.

Dovezi despre care, insa, nu se mai vorbeste, inca din anul 2007 fiind scoasa din programa scolara “Teoria evolutiei”, materie studiata intre anii 2001-2007.

Organizatiile crestine considera aceste teorii despre evolutie simple legi noi de religie, toate contraargumentele aduse de acestia la adresa altor teorii ale evolutiei fiind insa lipsite de dovezi, logica sau vreo publicare stiintifica.

Pacatele capitale sunt sapte la numar, ultimul dintre acestea fiind cel putin lipsit de o logica.

Lenea, in viziunea manualului de religie se manifesta prin “nepasarea fata de indeplinirea datoriilor crestine”, aceasta ducand la “uitarea de Dumnezeu, ratacirea gandului, egoism, etc…”.

Lenea, intr-o lume diametral opusa cu lumea crestinitatii este caracterizata ca fiind “complacerea in inactivitate” si nu face nicio referire la vreo obligativitate fata de indeplinirea vreunei cerinte sfinte.

Voi incheia cu ultima categorie, pacatele “strigatoare la cer”, cele ce au un nume cel putin caraghios. Sunt patru la numar, iar cu trei dintre acestea ma pun de acord.

E vorba de ucidere, asuprirea vaduvelor, a orfanilor si a saracilor si de nerecunostinta si lipsa de respect fata de parinti.

In schimb, sodomia  este condamnata deoarece “Dumnezeu a ingaduit ca legaturile trupesti sa fie intre barbat si femeie, in cadrul familei intemeiate prin Sfanta Taina a Nuntii”.

Conform acestui text, orice alta legatura de natura sexuala, inaintea nuntii, este condamnata si caracterizata ca fiind un pacat grav, strigator la cer.

In aceste conditii, nu remarc diferenta dintre casatoria intre doua persoane de acelasi sex (considerata un pacat) si casatoria intre un barbat si o femeie ce au avut legaturi trupesti cu alti parteneri (acestia pacatuind deja).