Orașul contrastelor, capitala statului Islanda, şi de asemenea cel mai mare oraș din această țară, Reykjavík este capitala cea mai nordică de pe glob. Tocmai din acest motiv, în perioada de vară temperaturile în regiune sunt cu cinci-zece grade mai mici decât în marea majoritate a celorlalte oraşe din Europa.

Cu toate acestea, iernile nu sunt extrem de răcoroase, aşa cum ar fi de aşteptat, pentru climatul subpolar oceanic, ci sunt, mai degrabă, caracteristici zonei temperate.

Temperaturile nu scad sub 20 de grade Celsius, dar nici nu depășesc 30 de grade, Reykjavík fiind destinația ideală pentru cei care își doresc să fugă de zilele de vară extrem de călduroase.

De asemenea, este bine-cunoscut faptul că Reykjavík este la mare căutare în anotimpul rece, fiind clasificat de către agențiile de turism ca fiind una dintre cele mai ieftine şi mai perfecte destinații în acest anotimp.

Orasul Reykjavik, surprins iarna.
Sursă foto: The Joly Pantri

Publicația Travel Bird, într-un clasament realizat la finalul anului trecut, oferea punctaj maxim oraşului, pentru iernile sale. Centru cultural şi economic al țării, micuțul oraș, populat de mai puțin de 150.000 de oameni, ocupă poziția a cincea în clasamentul celor mai animate oraşe din lume, conform aceleiași publicații.

De asemenea, Reykjavík este unul dintre cele mai curate, liniștite şi sigure oraşe din lume, regăsindu-se în primele zece cele mai bune locații de vizitat. Printre clădirile ce trebuiesc vizitate enumerăm muzeul istoric Árbæjarsafn, biserica luterană Hallgrímskirkja şi Muzeul de Artă.

Biserica luterană Hallgrímskirkja.
Biserica luterană Hallgrímskirkja. Sursă foto: icelandtravel.is

Vorbeam în articol despre faptul că Reykjavík nu este un oraș foarte scump, asta deşi unele produse se găsesc la prețuri mai mari decât în România.

Pentru a ajunge în capitala Islandei, în plin sezon de iarnă, în perioada 25-27, trebuie să plătiți în jur de 400 de euro, pe biletele de avion dus-întors, un preț aproape dublu față de prețul plătit în altă perioadă a anului. Cazarea pe trei zile vă costă în jur de 1.000 de lei, la un hotel de trei stele, însă puteți să plătiți doar 300 lei, la o pensiune.


Citește și alte articole despre Islanda
○ Islanda: vizită în micuţul stat insular