La mai puțin de trei săptămâni de la finala disputată şi câștigată la turneul de Mare Şlem de la Australian Open, elvețianul Roger Federer se află în fața unei noi performanțe absolut fabuloase. La vârsta de 36 de ani, Roger are șansa revenirii pe prima poziție în clasamentul mondial de tenis masculin, la mai bine de cinci ani de la ultimul moment în care ocupa acest loc. Ar fi vorba de un nou record absolut în istoria tenisului, atins de sportivul care deține deja cel mai mare număr de recorduri în tenis.

Roger Federer, aproape de revenirea pe prima poziție în ierarhia mondială

Roger ar deveni cel mai bătrân jucător care ocupă primul loc în clasamentul ATP. Pentru ca acest lucru să se întâmple, este nevoie ca Roger Federer să ajungă până în faza semifinalelor turneului de la Rotterdam, un turneu din categoria 500 Series. Un singur pas mai are de făcut elvețianul pentru atingerea acestui obiectivului. Deja prezent în sferturile de finală, după cele două victorii obținute împotriva belgianului Ruben Bemelmans (turul întâi) şi a neamțului Phillip Kohlschreiber (turul secund), Federer a redus la doar 65 de puncte distanța de actualul lider mondial, spaniolul Rafael Nadal.

La un calcul simplu putem deduce faptul că o victorie în sferturi îi va asigura actualului număr doi mondial nu doar calificarea în semifinale, ci şi locul unu mondial. Adversarul său din meciul care îl poate readuce pe prima treaptă a ierarhiei va fi olandezul Robin Haase, cel care va evolua chiar în fața conaționalilor săi. Olandezul ocupă în prezent poziția 41 în clasamentul actualizat ATP.

Sursă foto: glanacion.com


Citește și alte articole despre sport
Germania, favorită certă la calificarea din Grupa F de la CM din 2018. Care sunt argumentele acestora?