Pentru acei oameni pentru care snookerul nu înseamnă decât un sport mai puțin promovat, numele lui Ronnie reprezintă singurul lor reper. Legendarul jucător britanic este unul dintre cei mai cunoscuți sportivi de pe glob, iar pentru mulți este unicul jucător de snooker despre care au auzit. Câștigător a 17 turnee majore, Ronnie continuă să dețină o serie de recorduri, cel mai important fiind cel al break-urilor de peste 100 de puncte (908, față de doar 691, câte are John Higgins, următorul jucător activ în clasament).

Ronald Antonio O’Sullivan s-a născut pe 5 decembrie 1975 în Wordsley, West Midlands, Anglia. Tatăl sportivului a fost încarcerat în anul 1992, petrecându-şi următorii 17 ani în pușcărie, pentru comiterea unei crime. În același an, Ronnie trecea la profesioniști, după șase ani de la primul său break de 100 de puncte, reuşit la doar 10 ani.

ronnie osullivan tanar
Sursă foto: blogspot.com

În anul 1993 vine şi primul său mare succes, la Preston, în cadrul turneului cu puncte UK Championship. În urma acelui succes, Ronnie devine cel mai tânăr jucător care obține titlul în cadrul unui turneu cu puncte, la vârsta de doar 17 ani şi 358 de zile. Doi ani mai târziu confirmă şi în cadrul turneului The Masters, pe care reuşeşte să îl câştige, deşi nu împlinise vârsta de 20 de ani.

În sezonul 2002/2003, Ronnie reuşeşte să ajungă pe prima poziție în clasamentul mondial de snooker, pentru prima oară în carieră. În cei 25 de ani la profesioniști, Ronnie a reuşit să câştige 30 de titluri punctate, dar şi 8.5 milioane de dolari. Primul într-un clasament al încasărilor din snooker, dar şi primul în sufletele iubitorilor acestui sport, Ronnie continuă să își încânte fanii, chiar şi la 42 de ani.

Sursă imagine principală: thesun.co.uk


Citește și alte articole despre sport
○ Sócrates: șase ani de la moartea fotbalistului de geniu ce a devenit medic