Bucuria de a fi copil si de a fi fara de pacat. A fi copil inseamna a iubi neconditionat. A fi copil inseamna a rade, a cunoaste, a explora necunoscutul, dar cel mai important, a aduce bucurie in sufletele celor ce au fost candva copii, iar acum au un alt rol. Acela de parinte!

Bucuria de a fi parinte si de a fi fara de pacat. A fi parinte inseamna a fi responsabil. Probabil de aici ar trebui sa plece toate celelalte calitati.

A fi parinte este o calitate. Cred ca mai presus de toate, e nevoie de mult mai multe lucruri pentru o familie, nu doar de doi oameni si de un acoperis deasupra capului.

Poate tocmai fiindca oamenii nu inteleg ca a aduce pe lume un copil inseamna responsabilitati multiple, poate fiindca se ajunge la sarcini nedorite sau poate fiindca parintii nu stiu sa fie parinti, poate din aceste motive se ajunge la statisticile pe care urmeaza sa le prezint.

In Romania, in anul 2017, abuzul fizic comis de unul dintre parinti asupra copilului sau este prezent in mai bine de o treime din familii.

Aproape 34% dintre parinti recunosc ca si-au lovit copilul.

In anul 2016 au existat 4.565 abuzuri reclamate la “Telefonul Copilului”, o organizatie ce isi propune stoparea agresiunilor asupra copiiilor.

Violenta, de orice fel, fie ea verbala, fizica, ori sexuala, are urmari grave asupra copilului si a dezvoltarii personalitatii acestuia.

Astazi, 19 mai, odata cu sarbatorirea a 98 ani de la aparitia Aliantei Internationale “Salvati Copiii“, haideti sa spunem un NU categoric violentei de orice fel!

Alianta Internationala “Salvati Copiii”, prin organizatiile nonguvernamentale si non-profit ce fac parte din aceasta, pune accentul pe drepturile copilului si face eforturi considerabile, an de an, in incercarile de a obtine aceleasi conditii pentru fiecare copil, indiferent de mediul din care acesta provine.

Se pune accentul pe dreptul copilului de a avea acces la o educatie care sa permita dezvoltarea, in conditii optime, nediscriminatorii, a aptitudinilor si personalitatii sale.

In cei 27 ani de activitate a organizatiei pe teritoriul Romaniei, mai bine de un milion si jumatate de copii romani au fost implicati in campaniile organizate, in cele 15 filiere judetene existente in prezent.


Citeste si alte articole despre oameni
○ Notiunea de familie in Romania
○ O buna conduita