Salzburg, al patrulea oraş ca mărime din Austria, a fost numit de către TravelBird cel mai animat oraş din această țară, ocupând, totodată, un onorant loc şapte în același clasament, însă la nivel global.

Conform publicației online, clasamentul este realizat cu ajutorul a mai bine de o sută de mii de oameni, iar criteriile sunt: romantismul, cultura, creativitatea şi inovația.

Amplasat în zona estică a Alpilor, chiar la granița cu Bavaria, acest micuț oraş, deşi nu este capitala statului, şi nici măcar unul dintre principalele oraşe ca întindere, se încadrează perfect în tiparele oricărui vizitator. În Salzburg putem găsi cu ușurință scene artistice de spectacol, școli de artă, galerii sau muzee, toate de o frumusețe uluitoare.

Centrul orasului Salzburg.

Salzburg este locul unde s-a născut compozitorul Wolfgang Mozart, în colegiile de muzică din oraş punându-se în continuare accent pe formarea de muzicieni. Cele patru universități din oraş sunt extrem de căutate de către străini, iar populația studențească din oraş depășește cifra de 15.000 de persoane.

Centrul vechi este unul dintre puținele centre culturale conservate, fiind înscris în patrimoniul mondial UNESCO. Cel mai vizibil punct de reper al Salzburgului este cetatea Festung Hohensalzburg, situată pe Muntele Mönchsberg.

Salzburg, destinația perfectă pentru vacanța de Crăciun

Este unul dintre cele mai mari și mai bine conservate castele medievale din Europa. Construit în urmă cu aproape un mileniu, castelul oferă priveliști absolut magnifice asupra orașului.

În Salzburg regăsim arhitectura baroc, catedrala Domul Salzburg fiind una dintre capodoperele acestei arte. În Salzburg putem găsi una dintre cele mai frumoase piețe de Crăciun din Austria.

În apropierea acestei sărbători, prețurile pentru un sejur de şapte zile în Salzburg, în perioada 22-29 decembrie se ridică la aproximativ 1000-1500 euro, la un hotel de patru stele, cu transportul inclus.


Citește și alte articole despre turism
○ Vizită în Monaco, orașul-stat, cea mai dens populată țară din lume