Al treilea turneu de Grand Slam al sezonului și singurul turneu de o asemenea anvergură, disputat pe iarbă, a debutat astăzi, după sesiunea de calificari, încheiată pe 29 iunie.

Turneul de la Wimbledon se va derula în intervalul 3-16 iulie, iar la final vom avea o nouă configurație a clasamentului, fiind extrem de probabile modificări chiar și la vârful acestuia.

Deja vorbim de o schimbare, chiar înaintea intrării în turneu a jucătoarelor de top. Angelique Kerber a fost detronată de pe poziţia de lider, locul acesteia fiind preluat de către sportiva cehă, Karolina Pliskova.

Kerber, finalistă la Wimbledon în sezonul trecut, este obligată să își apere punctele, astfel că o eliminare survenită înaintea finalei va face ca locul unu să revină unei alte sportive.

Există totuși și posibilitatea ca sportiva germană să își păstreze fotoliul de lider mondial, însă acest lucru se va întâmpla numai în cazul în care își adjudecă trofeul, iar Simona Halep și Karolina Pliskova sunt eliminate înainte de semifinale.

Favorita principală la prima poziţie la finalul turneului de pe iarba londoneză este Karolina Pliskova. Există numeroase variante prin care aceasta ajunge pe primul loc, fiindu-i în momentul actual de ajuns o semifinală la turneul de la Wimbledon, pentru a-și îndeplini acest obiectiv.

Există însă și condiții, pentru ca acest lucru să se întâmple atât de repede. Este necesar ca sportiva din Germania, Kerber, să nu câștige turneul, chiar dacă aceasta ajunge în ultimul act, și de asemenea, este necesar ca Simona Halep să nu ajungă în finala.

O altă variantă pentru Pliskova este în mod cert câștigarea trofeului. Dar și printr-o finală, sportiva cehă poate sa devină numărul unu mondial, cu condiția ca acel meci pentru trofeu să nu fie pierdut în faţa Simonei Halep.

Dar ce șanse are Simona să devină lider mondial?

Ajunsă până în sferturile competiţiei, în sezonul trecut, Simona are de apărat 430 puncte, astfel că șansele româncei la primul loc scad vertiginos.

Cu toate acestea, în funcţie de rezultatele celorlalte competitoare, Halep poate să devină lider și prin accederea în semifinalele competiţiei, dacă Pliskova nu trece de sferturi, iar Kerber nu câștigă trofeul.