Lisabona, fosta capitală culturală a Europei, cel mai mare oraş din Portugalia, continuă să atragă anual tot mai mulți turiști, prin varietatea de atracții turistice, dar şi ajutați de propriile tradiții şi obiceiuri, ce sunt pe placul multor popoare europene.

Oraşul este inclus de către GaWC (Globalization and World Cities) în a treia categorie de oraşe, din punctul de vedere al importanței pe care îl are pe sectorul economic, în plan mondial.

Trebuie menționat faptul că în primele trei categorii nu se regăsesc decât zece oraşe din Europa, iar în categoria din care şi Lisabona face parte sunt doar opt oraşe din Europa.

Lisabona, Portugalia.

Deşi este unul dintre oraşele europene al cărui progres continuă să existe, Lisabona nu este deloc una dintre destinațiile scumpe de pe continent.

Am putea spune chiar că se încadrează în categoria celor mai ieftine locații, când vine vorba de cazare, unul dintre principalele aspecte în momentul în care ne hotărâm asupra unei vacanțe în străinătate.

Doar în alte două capitale din Europa prețul este ceva mai mic decât în Lisabona. Cu mai puțin de o mie de lei puteți rezerva pentru şapte nopți o cameră într-o pensiune din centrul oraşului.

Pentru cazarea la un hotel, prețul trece puțin de 2.000 de lei, tot pentru şapte nopți, însă majoritatea hotelurilor sunt rezervate cu o lună înainte.

Nici biletul de avion nu vă va scoate o sumă foarte mare din buzunar, iar în cazul în care vă gândiți să achiziționați biletul cu o lună înainte, nu vă va costa mai mult de 100 de euro, dus-întors.

La costuri trebuie adăugat şi Lisboa card, un card, după cum probabil v-ați dat seama, ce vă permite să călătoriți cu mijloacele publice de transport în comun de pe teritoriul Lisabonei, să intrați în muzeele din Lisabona, dar şi să călătoriți către oraşele Sintra şi Cascais, doar pe baza acestui card, fără alte costuri suplimentare.

Lisboa Card.

Cardul costă 40 de euro, şi este valabil 72 de ore. Dacă tot am pomenit despre Sintra şi Cascais, trebuie menționat faptul că majoritatea celor ajunşi în Lisabona (în jur de zece milioane, cazați la hoteluri) ajung şi în Sintra, dar şi în Cascais.

Ambele oraşe fac parte din districtul Lisabona, aflându-se la distanțe foarte mici de zona centrală a capitalei.

Sintra este inclus în patrimoniul mondial UNESCO, pentru monumentele absolut fabuloase ce pot fi văzute aici, şi care l-au ajutat să devină unul dintre cele mai importante centre turistice din Portugalia.

Cascais, un alt loc vizitat anual de cel puțin un milion de persoane, în condițiile în care populația oraşului nu depășește 250.000 de persoane, este unul dintre cele mai bogate municipii din țară. Cascais este înconjurat de plaje, dar şi de munții din Sintra, oferind o diversitate absolut fabuloasă.

La mai puțin de 30 de kilometri de Lisabona există atât munte, cât şi mare. Cu mai puțin de 2.500 de lei consumați, un turist român poate avea parte şi de munte, dar şi de mare, în același sejur.


Citește și alte articole despre turismul din Portugalia
○ 6 motive pentru care trebuie să vizitezi Portugalia