Malaga, destinație finală: sejur în Andaluzia

Malaga, destinație finală: sejur în Andaluzia

În sudul Spaniei, pe coasta Mării Mediterane, la mai puțin de 150 km de Gibraltar (locul unde se termină Europa), este situat Malaga, al doilea oraş după numărul de locuitori din regiunea Andaluziei, unul dintre cele mai moderne şi mai spectaculoase oraşe de pe teritoriul țării. De foarte multe ori, Malaga este fie punctul de plecare către Sevilla, fie locația unde turiștii ajung la finalul excursiei.

Foarte multe agenții de turism optează pentru sejururi de 3-7 zile în Andaluzia, iar cele două oraşe tocmai amintite sunt pe rând punct de plecare sau punct de sosire în regiune, în funcție de ofertă. Datorită faptului că aici sunt celebrele plaje de pe Coasta Soarelui, dar şi datorită apropierii de Ronda, Jerez, Gibraltar sau chiar Maroc, acest oraş este vizitat anual de peste un milion de persoane.

Malaga, orașul cu cea mai mare lumină solară din Spania

Malaga se bucură de soare pe tot parcursul unui an. Conform statisticilor, Malaga este orașul cu cea mai mare lumină solară din Spania, ceea ce înseamnă că aproape întotdeauna există o atmosferă de petrecere pe străzi. Andaluzia și Costa del Sol oferă vizitatorului cele mai grozave experiențe spaniole: flamenco, luptele cu tauri şi chiar vinul andalusian.

Malaga, destinație finală sejur în Andaluzia

Deși este departe de a fi cel mai frumos sau primitor oraș din Spania, Malaga este unul dintre cele mai dezvoltate oraş, din punct de vedere al infrastructurii, conectat cu toate oraşele din regiune. De asemenea, în Malaga există al treilea cel mai mare aeroport din Spania, dar şi foarte multe noduri de transport feroviar.

Vinurile, la mare căutare

Malaga abundă de baruri şi cafenele, în special în zona de centru, vinurile şi preparatele locale fiind cele mai căutate. În Muzeul Vinului, situat în apropiere de oraş şi deschis în anul 2008, se găsesc foarte multe soiuri de vin, cel mai special fiind cel din stafide.

Cum se poate ajunge în Malaga?

Cei mai mulți oameni vin la Malaga cu avionul, dar şi cu autocarul, dinspre Sevilla, prețul biletului de avion fiind în unele cazuri mai ieftin pe ruta Bucureşti-Sevilla. Cu toate acestea, din aeroportul din Malaga se poate ajunge cel mai rapid şi mai ușor în sudul Spaniei.

De asemenea, trebuie luat în calcul şi că în apropierea aeroportului există multe stații de autobuz şi tren, către aproape toate destinațiile importante din Andalusia. Există autobuze din stația de autobuz din Malaga și trenuri de la gara principală (Maria Zambrano), precum și de stațiile mai mici din Victoria şi Malaga Alameda. Biletele pentru autobuze sunt disponibile şi pe internet, excepție făcând ruta Malaga-Marbella.

Prețuri exagerate în ceea ce privește cazarea

Cazarea în Malaga poate fi considerată exagerat de scumpă, o noapte la un hotel de trei stele costând minim 300 de lei, în cel mai bun caz. În sezon estival, prețul trece lejer de 500 de lei.

Articole asemănătoare

Adaugă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *