Orașul Perugia, situat la aproximativ 100 de mile de Roma, în regiunea centrală a Italiei, este un important centru cultural și istoric. Este unul dintre orașele ce există de mai bine de două milenii, fiind menționat pentru prima oară în anul 310 înainte de Hristos.

Orașul a fost locuit o bună perioadă de timp de către etrusci, cei considerați fondatorii așezării Toscana, ce se învecinează cu regiunea centrală Umbria, a cărei capitală este Perugia. În prezent, orașul este dominat de studenți, o treime din populație având până în 25 de ani.

Eveniment istoric Perugia.

Două importante centre universitare se găsesc în Perugia, unul dintre acestea, Universitatea din Perugia, găzduind peste 30.000 de studenți. Traiul în Perugia nu este deloc unul scump, prețurile unei chirii coborând chiar sub 2.000 de lei pe luna, într-o zonă bună a orașului, pentru un apartament cu 2 sau 3 camere.

Motivul pentru care Universitatea din Perugia nu este inclusă în clasamentele celor mai bune facultăți din lume este unul îndeajuns de simplu. Costurile, în timpul perioadei de studii, nu sunt suportate de guvern, precum în alte țări europene, ci trebuie plătite în întregime de către student.

Perugia nu este doar un prestigios centru cultural, ci și un important centru turistic, ce atrage anual vizitatori de pe întreg continentul, panorama multor locații din Perugia fiind uluitoare.

Căutând pe internet imagini cu Perugia, majoritatea rezultatelor sunt cu Piața Centrală, una dintre cele mai frumoase piețe de pe teritoriul Italiei, centru monumental al orașului, inima Perugiei. De asemenea, tot în piață se află și monumentala clădire în stil baroc, Palazzo dei Priori.

Centru Perugia.

O altă destinație aleasă de turiștii aflați într-un sejur în Perugia este pasajul subteran Rocca Paolina, ce adăpostește o parte din fosta cetate a orașului. În Perugia se poate ajunge foarte ușor, aeroportul fiind principala alegere a vizitatorilor străini.

Prețul pentru un bilet dus-întors, din București către Perugia, spre exemplu, este de 70 de euro, la o companie cunoscută.

Cazarea la hotelurile din Perugia nu este nici ea foarte costisitoare, în jur de 2.000 de lei pentru un sejur de șapte zile la un hotel de 3 stele. Astfel, cu un buget de 4.000 lei puteți avea parte de un sejur în Perugia, dar și de vizite în celălalt colț de rai italian, regiunea vecină, Toscana.


Citește și alte articole despre zone turistice din Italia
○ Aventură italiană: vizită în Florența, orașul pictorilor Botticelli, Michelangelo și Da Vinci