Azi, 31 august, eu mă plimb. Tu ce faci? Ce mai faci tu în ultima zi de vară? Ce îți amintești? Ce îți mai dorești? Ești fericit?

Mai ieși o dată din casă, mai aleargă o dată scările blocului în fugă. Ce dacă ești în oraș și timpul e prea scurt ca să mai pleci undeva? Sunt atâtea lucruri pe care trebuie doar să înveți să le vezi. Să le trăiești.

Blocuri, șosele, vuiet de mașini, oameni grăbiți, claxoane, căldura, asfalt, raze, umbre leneșe. E ultimul apus de vară, de ce nu te-ai lăsa purtat de el?

Apusul la sfârșit de vară.

Ai luat și căştile, nu? E neapărat să asculți toate melodiile acelea care ți-au facut aventurile mai ușoare, care te-au dus pe drumuri noi, care au ținut ritmul cu tine.

Te uiți la ceas. Când a trecut timpul atât de repede?! Probabil cât ai privit lung la agitația din jurul tău și te-ai topit în ea. Te-a furat și pe tine lumina care se reflectă în clădiri și cad orbitor pe mașini, doar pentru a se termina în umbre timide la picioarele tale.

E frumos orașul, nu? Amiaza îl face atât de fragil, atât de ușor de înțeles. Și parcă și el plânge la final de vară.

Priveliște apus de vară.

Dar ți s-a terminat melodia preferată, și acum iți vine să te mai întinzi o dată pe iarba din parcul plin de copii. De aici observi totul, de aici te poți pierde în liniște și zgomot.

Închide ochii, întoarce-te la fiecare moment al verii, mai surâde o dată înainte de somnul naturii. Parcă s-a întunecat cerul deja?

Azi, 31 august, eu m-am plimbat.

Tu ce ai mai facut?


Citește și alte articole scrise de Cristiana Daraban
○ Cum devine Sibiul o feerie în luna iulie