Sibiu, destinaţie de vacanţă

Sibiu, destinaţie de vacanţă

De ce Sibiul este într-un top al preferinţelor turiștilor străini, și de ce Sibiul cunoaște doar ascensiunea, în ultimele două decenii? De aici voi începe articolul, iar locurile ce urmează a fi descrise sunt principalele atracţii din judeţul Sibiu.

Vom pleca, așa cum am obișnuit, din municipiul reședinţă de judeţ, ce poartă același nume, Sibiu.

Acest oraș istoric, poate cel mai important centru cultural și economic de pe teritoriul României este încadrat de către vizitatorii străini într-un top al preferinţelor personale, indiferent de perioada din an în care au ocazia să ajungă aici.

Vizita în Sibiu trebuie să înceapă din Centrul Istoric, cel ce va fi înscris pe lista UNESCO, cel târziu în anul 2020, aflându-se în plin proces de aprobare. În acest oraș predomină muzeele, existente în număr foarte mare, și care, prin arhitectura lor deosebită, reprezintă posibile atracţii turistice.

Complexul Național Muzeal „Astra” este un ansamblu de muzee ce încadrează multe dintre muzeele din Sibiu, adevărate comori arhitecturale și istorice. Cu toate acestea, modul deficitar în care sunt suntem învăţaţi să facem turism a dus la distrugerea unor muzee.

Vom lua exemplul Muzeului de locomotive cu abur din Sibiu, aflat în paragină de mai bine de 7 ani. Locomotivele nu par exponate, ci mai degrabă sunt depozitate acolo, nepunând-se deloc accent pe turism, când vine vorba de acest muzeu.

Tot din punct de vedere arhitectural trebuiesc menţionate ca puncte de reper în turismul din Sibiu și Catedrala Mitropolitană, Biserica Evanghelică Parohială, Muzeul Brukenthal, Casa Sfatului ori Turnul Sfatului.

Felul în care arată satele din judeţul Sibiu, și felul în care clădirile pline de istorie au fost păstrate, ne pot arată de ce Sibiul este atât de apreciat. Celebrul drum naţional Transfăgărășan are limita sa nordică chiar în apropierea comunei sibiene Cârțișoara, distanţa dintre orașul Sibiu și comuna Cârțișoara fiind de mai puţin de 50 km.

Conducând pe Transfăgărășan putem ajunge la Cascada Bâlea, una dintre actracţiile Europei de Est, situată la o altitudine de peste 1000 de metri. Drumul ne va duce însă până la altitudinea de 2042 metri, fiind al doilea drum de pe teritoriul ţării noastre din acest punct de vedere, pe Transalpina ajungându-se până la 2145.


Citește și alte articole despre turism
○ Brașov, gazda noastră de weekend


Articole asemănătoare

Adaugă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *