Debut perfect de sezon pentru constănțeanca Simona Halep, numărul 1 în tenisul mondial. După victoria de la turneul demonstrativ din Thailanda, pentru Simona Halep urmează alte două confruntări ce îi pot aduce trofee, dar şi puncte în clasament. Simona Halep şi-a asigurat prezența în ambele finale ale turneului de la Shenzen, primul turneu oficial la care românca ia parte.

La simplu, Simona Halep o va întâlni în finală pe tânăra jucătoare din Cehia, Katerina Siniakova, numărul 48 WTA, cea care a reuşit să treacă în semifinale de rusoaica Maria Sharapova. Sportiva din Cehia o elimina pe Simona Halep de la Turneul de la Shenzen, la ediția din 2017, în singurul meci direct dintre cele două. În sezonul trecut, Siniakova reușea să câştige acest turneu, învingând-o în finala pe americanca Alison Riske. În cazul unei victorii, Simona se va distanța în clasamentul mondial la 420 de puncte de Garbine Muguruza, principala sa adversară din sezonul trecut.

În proba de dublu, Simona Halep va face echipă cu Irina Camelia Begu într-o finală împotriva învingătoarelor din cealaltă semifinală a zilei, Kerkhove Lesley/Marozava Lidziya împotriva Krejcikova Barbora/Katerina Siniakova. Poate fi primul titlu pe care Simona reuşeşte să îl câştige în proba de dublu, astfel că acest meci va fi tratat cu la fel de multă seriozitate de către sportiva noastră.

În urma victoriei din semifinale, Simona Halep a reuşit accederea în primele 100 de jucătoare ale probei de dublu. Irina Begu se păstrează pe poziția 32, având posibilitatea de a ajunge pe poziția 31, însă doar dacă își adjudecă trofeul.

Sursă imagine principală: freenode.ro