Cele două românce prezente în turul trei la Australian Open au avut parte de o soartă diferită, în ciuda unor debuturi de partide ce nu anunțau deloc lucruri pozitive, în fața unor tenismene ce au evoluat la cel mai înalt nivel. Dacă în cazul numărului 104 WTA, Ana Bogdan, eliminarea părea aproape sigură, adversara acesteia fiind Medison Keys, numărul 20 WTA, în cazul Simonei Halep ar fi fost greu de anticipat o eliminare suferită în fața unei alte americance, Lauren Davis.

Deşi în aceste ultime zile s-a plâns de accidentarea la gleznă, durere care ar fi părut să reapară în setul decisiv al meciului cu Davis, Simona Halep a reuşit să se capaciteze la maximum în momentele cheie ale partidei, dând impresia că este capabilă să evolueze şi într-un picior. Primul set al confruntării dintre Simona Halep şi Lauren Davis ne putea trimite cu gândul la partida Simonei din primul tur din sezonul trecut al Australian Open. Lauren Davis, grație loviturilor absolut fabuloase în lung de linie s-a impus în primus set cu scorul de 6-4.

Tenisul razant şi precis al sportivei americane a surprins-o pe Halep, care a înțeles însă la timp că trebuie să forțeze şi să riște mai mult. După ce a egalat la seturi, Simona a trecut la conducerea jocului, după primele patru game-uri din setul decisiv scorul fiind de 3-1 pentru româncă. Au urmat însă trei game-uri consecutive reușite de Davis, iar cele două au început din acel moment să meargă cap la cap, până la ultimul game din meci.

La scorul de 11 la 10, Lauren Davis a condus cu scorul de 40-0, având trei mingi de meci pe serviciul Simonei. Nu avea să se încheie acolo meciul, fiindcă liderul mondial a reuşit să se stăpânească, într-un mod fabulos întorcând scorul în favoarea sa. Până la finalul partidei, americanca a avut nevoie de două pauze medicale. De o singură minge de meci a avut nevoie Simona Halep pentru a se impune, după aproape patru ore de joc, scor 4-6 6-4 15-13.

Sursă foto: GSP


Citește și alte articole asemănătoare
Djokovic revine la turneul de la Australian Open: poate acesta să îşi adjudece un nou Grand Slam?