Ceea ce părea o nouă șansă la prima poziție în clasamentul WTA s-a transformat într-o reală posibilitate ca Simona să coboare de pe primele trei poziții, în eventualitatea în care aceasta va fi eliminată din primul tur, iar celelalte adversare ar reuși calificări în tururile superioare.

Maria Sharapova va fi adversara româncei în primul tur al turneului de Mare Șlem de la US Open, într-o confruntare văzută de mulți ca fiind finala din fazele inferioare ale competiției. Rusoaica este invincibilă în fața Simonei, ceea ce poate apăsa foarte mult pe psihicul româncei, favorită la victorie de această dată.

Sharapova trece prin momente nu tocmai favorabile, iar meciurile împotriva unor jucătoare de calibru îi lipsesc. Probabil acesta nu este singurul argument al Simonei, al cărei joc a progresat mult de la ultima confruntare cu Sharapova.

Dacă reușește să depășească acest hop, Simona Halep nu are un drum tocmai dificil către sferturile de finală, cel puțin.

În următorul tur, Simona ar urma să o întâlnească, cel mai probabil, pe unguroaica Timea Babos, jucătoare împotriva căreia a pierdut un singur set în trei meciuri. Următoarele două tururi, vor fi, de asemenea, nu foarte complicate, cel puțin pe hârtie.

Sevastova ar fi cel mai greu adversar pe care l-ar putea întâlni Halep, o altă sportivă împotriva căreia românca nu a avut probleme. Probleme ar putea apărea în sferturile de finală, acolo unde ar putea da peste Cibulkova, Konta sau Sloane Stephens.

O calificare în semifinală le-ar obliga pe celelalte adversare ale Simonei pentru poziția de lider să se impună la US Open, pentru a o detrona.

Singura care poate acumula mai multe puncte decât Simona, fără să fie nevoită să câștige turneul este Garbine Muguruza. O calificare în finală a jucătoarei spaniole, alături de o eliminare în semifinală a Simonei Halep, ar face ca lider mondial să devină Muguruza.

Muguruza, Venus Williams, Caroline Wozniaki, ori Makarova sunt pe jumătatea de tablou a Simonei, urmând ca acestea să se lupte pentru un loc în semifinală.

Sursă foto: gsp.ro


Citește și alte articole despre tenis
○ Rafael Nadal, noul lider mondial, după retragerea lui Federer