În plin sezon turistic, stațiunea Bansko din Bulgaria își așteaptă turiștii!

În plin sezon turistic, stațiunea Bansko din Bulgaria își așteaptă turiștii!

La poalele muntelui Pirin, în zona de sud-vest a Bulgariei, nu foarte departe de capitala Sofia se găsește oraşul Bansko, în prezent o importantă stațiune de schi din Europa, cea mai importantă locație de acest gen din Bulgaria. Stațiunea Bansko are cele mai lungi pârtii de schi din Bulgaria, dar şi cea mai bogată istorie culturala, dintre toate stațiunile din Bulgaria. Conform datelor existente în prezent, zona periferică a oraşului a fost populată încă din anul 100 î.Hr. De-a lungul vremii, oraşul a fost locuit de bizantini, otomani şi bulgari.

Înainte de a ajunge stațiune montană, oraşul a fost un important centru comercial pentru comercianții de animale, aici adunându-se oameni din toate statele de pe continentul european. Bansko este renumit în prezent pentru faptul că sezonul de schi în stațiune durează cinci luni. Condițiile pe care stațiunea le oferă sunt excelente, motiv pentru care foarte mulți împătimiți ai sporturilor de iarnă își plănuiesc vacanța în Bansko. În ultimii ani au fost realizate investiții masive în zonă, fiind construite noi hoteluri de lux.

În plin sezon turistic, stațiunea Bansko din Bulgaria își așteaptă turiștii!

Turismul în Bulgaria este în continuă creștere, iar stațiunea Bansko concurează în prezent cu stațiunile din Elveția, Spania şi Italia. Zona de schi are în jur de 75 de kilometri de pârtii de schi, iar capacitatea acesteia servește pentru până la 30.000 de persoane pe oră. După cum spuneam anterior, prețurile pentru o excursie în stațiunea bulgară Bansko nu sunt foarte mari. Există mai multe variante de transport, cel mai adesea fiind ales cel mai scump, pe calea zborului. Un bilet de avion dus-întors costă în jur de 150-200 de euro, pe ruta Bucureşti-Sofia.

Drumul de la Sofia până la Bansko vă va mai costa în jur de 10-20 euro pentru ambele rute. O variantă mai ieftină de transport este cea cu maşina personală: la un consum de 6%, vom avea nevoie de 32 de litri de benzină (cost de 160 de lei) şi vom ajunge direct în Bansko. Dacă aveți noroc, cazarea într-un hotel de patru stele, pentru un sejur de şapte zile, vă poate scoate din buzunar o sumă mai mică de 300 de euro.

Trinity Bansko SPA Hotel, un hotel de patru stele din Bansko oferă în luna februarie oferte de cazare pentru şapte zile, la doar 280 de euro, pentru o cameră cu două paturi. Hotelul se află la doar zece minute de mers pe jos de telegondolă, astfel că ne va fi foarte ușor să ajungem în stațiunea montană.

Sursă foto: National Geographic


Citește și alte articole despre turism
De ce să vizităm Grecia în lunile de iarnă?


Articole asemănătoare

Adaugă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *