În regiunea Austriei Superioare, în partea de centru a țării, pe cursul râului Hallstatter, cel care oferă unul dintre cele mai frumoase peisaje marine din lume, se afla localitatea Hallstatt, vizitată anual de mai bine de un milion de oameni. Populația acestei localități este de doar o mie de persoane, ceea ce reprezintă 0.1% din totalul oamenilor ajunși anual în Hallstatt. În mod cert, câștigurile generate din turism, pe un singur an de zile, ar putea asigura salariile tuturor localnicilor pe o perioadă de zece ani de zile.

Hallstatt este unul dintre cele mai pitorești locuri de pe glob, cultura austriacă fiind prezentă la fiecare pas. În stațiune pot fi practicate sporturi de vară, precum surfing-ul, dar şi sporturi de iarnă, specifice pentru țara în care ne aflăm. Hallstatt, deşi are o istorie de mai bine de două milenii, fiind atestat documentar pentru prima oară în jurul anului 800 înaintea erei noastre, este departe de a fi vizitat din aceste considerente.

Așezat pe malul râului Hallstatter, dar şi între pantele masivului munte Dachstein, localitatea beneficiază într-o egală măsură de pe urma anotimpului rece şi a celui cald. Hallstatt este unul dintre puținele locuri de pe glob ce pot fi vizitate atât iarna, cât şi vara, fără ca turiștii să ducă lipsă de activități. Datorită faptului că regiunea este legată de Salzburg prin intermediul unui drum național, accesul în zonă este mult facilitat. Hallstatt poate fi văzut în mai puțin de un sfert de oră, însă oricine ajunge aici se simte obligat de decor să rămână cel puțin câteva zile în plus.

Atracții turistice în Hallstatt, Austria

Principala atracție turistică este lacul, a cărui apă este considerată una dintre cele mai curate, dintre toate lacurile din Europa. Contrastul dintre munte şi mare, decorul clădirilor din Hallstatt, terasa panoramică Treppe ins Nichts şi Muzeul Central fac ca acest loc să devină atât de popular. Datorită popularității sale, în oraşul Luoyang, parte din Huizhou (oraş înfrățit cu Hallstatt) au fost începute construcțiile la o replică a localității Hallstatt.

Stațiunea Hallstatt, vizitată anual de mai bine de un milion de persoane
Lacul Hallstatt, Austria.

Cum putem ajunge în Hallstatt?

Datorită rapidității şi siguranței oferite, cel mai adesea oamenii optează să călătorească spre Austria cu avionul. Cel mai important aeroport din Austria este cel din Viena, însă dacă ținem cont de destinația finală aleasă, putem opta pentru un avion cu destinația finală Salzburg, datorită distanței mici față de Hallstatt (doar 70 de kilometri, față de cei peste 300 de la Viena). Drumul de la Salzburg la Hallstatt va putea fi parcurs cu trenul, călătoria urmând să vă coste 29 de euro. Dacă optați pentru un taxi, trebuie să știți că suma plătită va fi de cinci ori mai mare. Cu toate acestea, dacă bugetul dumneavoastră nu este unul foarte mare, zborul către Viena rămâne cea mai bună alegere.

Biletul dus/întors de la Bucureşti către Viena costă doar 230 de euro, față de 350 de euro, cât costă către Salzburg. Dacă vă este teamă să călătoriți cu avionul, sau doriți să plătiți mai puțin pentru transport, aveți alternative. Cu mai puțin de 100 euro puteți achiziționa bilet dus/întors la autocar, din orice oraş important din România, cu destinația finală Viena. În ceea ce privește costurile alimentelor sau ale serviciilor, Hallstatt nu este tocmai cea mai scumpă stațiune din Austria, însă chiar şi aşa prețurile sunt duble față de cele din România.

Cazarea în Hallstatt, prețuri în funcție buget

În Hallstatt există aproximativ 35 de pensiuni,, iar cazarea pe o perioadă de şapte zile vă va costa între 700 şi 3500 de euro, în funcție de sezon şi de disponibilități. Apelarea la o agenție de turism vă poate ajuta să economisiți sume considerabile de bani.

Sursă foto: travelaway.me