În jurul orelor 15:30, Serviciul de Ambulanță Bucureşti-Ilfov este apelat de către fiica Stelei Popescu. Mama sa, celebra actriță Stela Popescu, este găsită fără suflare în locuința sa. Medicii ajunși la locuința acesteia au putut doar să declare decesul, nefiind executate manevre de resuscitare.

Stela Popescu avea o poveste de viață care ar fi putut inspira oricând un regizor, pentru realizarea unei pelicule de film. În 1840, tatăl său a fost deportat în Siberia, fiind considerat un filosof, mama acesteia fiind nevoită să se refugieze împreuna cu fiica sa în Brașov.

La vârsta de 21 de ani, în anul 1956, Stela Popescu a fost admisă la Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică, la finalul studiilor fiind repartizată de Teatrul din Brașov, încă din primii ani reușind să aibă peste 300 de spectacole pe an. În decursul vieții sale a jucat la Teatrul de Revistă “Constantin Tănase”, vreme de șase ani şi la Teatrul de Comedie, timp de mai bine de 20 de ani.

Longevivul cuplu de actori Stela Popescu – Alexandru Arșinel a păstrat viu spiritul actoricesc de dinainte de Revoluție, vreme de peste 30 de ani. Înainte de această înaltă colaborare, Stela Popescu a dat viață unor roluri de teatru de mare succes, pe orice partituri i se ofereau. Un mare actor, un om apreciat de toți cei ce au avut ocazia să o cunoască, Stela Popescu se stinge şi pleacă într-o lume mai bună.

Sursă imagine principală: ampress.ro