Aproape 380 de milioane de exemplare ale cărţilor sale, vândute pe întreg globul. Ecranizări pentru mai bine de jumătate dintre scenariile regăsite în cărţile acestuia. Mai bine de treizeci de premii prestigioase obţinute în întreaga sa carieră.

Care ar fi fost probabilitatea ca un autor să reziste unui refuz categoric, continuând să scrie, după un alt scenariu, o altă carte?

Cât de mare ar fi probabilitatea ca cineva să continue să facă asta, după ce i-au fost refuzate deja trei cărţi?

Probabil nu foarte mare, aţi spune.

Stephen King a ales însă să continue să scrie, în ciuda tuturor refuzurilor editurilor, devenind în prezent unul dintre cei mai apreciaţi autori de pe întreg globul.

“Carrie” este numele primului său roman publicat, a patra scriere a americanului. Deși la un moment dat își dorea să renunţe, fiind de părere că scenariul este extrem de modest, aruncând chiar foile scrise la gunoi, Stephen termină cartea, încurajat de soţia sa, cea care găsise foile aruncate.

Romanul este vândut către o altă publicaţie, pentru o sumă impresionantă: aproape jumătate de milion de euro. Am putea spune că aportul soţiei sale la progresul acestuia este imens, probabil fără banii primiţi de pe urma romanului “Carrie” lucrurile ar fi stat diferit.

În 1975, la doar un an de la apariţia romanului “Carrie”, Stephen publică un nou roman, “Salem’s Lot”, prima scriere ce avea să fie nominalizată pentru un premiu prestigios, “World Fantasy Award for Best Novel”.

Urmează o serie impresionantă de mai bine de 80 de scrieri, dintre care, cele mai multe, romane, multe dintre acestea depășind 500 de pagini.

În prezent, multe dintre filmele horror sunt realizate după scenariile lui Stephen King.

Sursă foto: rollingstone.com


Citește și alte articole despre motivaţie
○ Oprah Winfrey: de la traiul sărăcăcios la cele trei miliarde de dolari
○ Mark Hughes: copilul ce se droga cu amphetamină, ajuns miliardar