Steven Allan Spielberg, pe numele său întreg, ajuns în prezent la vârsta de 70 de ani, este unul dintre cei mai importanți regizori de pe întreg mapamondul, filmele regizate de acesta având încasări absolut fabuloase, pe măsura investițiilor.

Cu o avere estimată de 3.7 miliarde de dolari, Spielberg își face loc în primii o mie cei mai bogați oameni de pe glob.

Însă drumul către succes nu a fost deloc unul ușor, Steven având parte, de-a lungul vieții sale, de câteva piedici ce ar fi putut schimba planurile acestuia.

Provenind dintr-o familie de evrei, Spielberg a avut probleme în a se integra în colectivul unde învăța, acesta declarând că a fost chiar lovit de către colegii săi de la școală, pe când avea doar zece ani.

Se confruntă cu probleme de comunicare, fiind dislexic, ca și multe alte personalități ale ultimelor două secole. Pasiunea pentru film o descoperă încă de mic, la doar 12 ani făcând primul său film, pe o peliculă de 8 mm.

Steven Spielberg, Walk of Fame.
Steven Spielberg, Walk of Fame. Sursă foto: Wikipedia

La doar 16 ani, în 1963, Spielberg regizează primul său film independent, a cărui durată era uluitoare: 140 de minute.

Steven Spielberg avea note mediocre, probabil nefiind motivat să învețe, temându-se de colegii săi. Din cauza notelor mici nu este acceptat în programul de profil regizoral al Universității din California de Sud, astfel că alege să se înscrie la Universitatea de Stat din California.

Nici aici nu va rămâne pentru mult timp, abandonând cursurile în 1968, pentru a produce filmul Amblin, producție ce avea să îi aducă un contract pe șapte ani, pe un post de conducere, la Hollywood.

Deși nu a reușit să continue studiile, Spielberg a reușit să devină miliardar, numele său adăugându-se pe o lungă listă de personalități ce au reușit să contrazică ceea ce credeau colegii sau profesorii.

Sursă imagine principală: thesun.co.uk


Citește și alte articole motivaționale
○ Mark Hughes: copilul ce se droga cu amphetamină, ajuns miliardar
○ Oprah Winfrey: de la traiul sărăcăcios la cele trei miliarde de dolari