Kayserispor, formația antrenată de Marius Şumudică, a reuşit astăzi o nouă victorie, în fața celor de la Akhisar, urcând provizoriu pe poziția a treia, la doar trei puncte în spatele liderului. Vorbim de o nouă prestație bună, într-un meci în care echipa gazdă nu a reuşit să tragă vreun șut pe spațiul porții în primele patruzeci şi cinci de minute, dar care ar fi putut avea un penalty, în minutul 55. După trei victorii consecutive în ultimele trei deplasări, Şumudică obține cea de a patra victorie consecutivă pe teren străin, continuând seria impresionantă, justificând toate laudele venite din partea presei.

Deşi primul unsprezece al lui Kayseri valorează puțin sub 15 milioane de euro, acest lucru pare să nu conteze pe teren. Kayserispor poate încheia acest tur pe podium, dacă reuşeşte o victorie în următoarea etapă, în fața mult mai slab cotatei Malatya. Care să fie cheia succesului? Formația antrenată de Marius Şumudică a obținut 30 de puncte după doar 16 etape, cu opt puncte mai puțin decât a obținut în întreg sezonul trecut. Deşi în ediția trecută se zbătea la retrogradare, reușind să se salveze de pe prima poziție ce asigura prezența în prima ligă, în actualul sezon lucrurile stau diferit, Kayseri reprezentând surpriza plăcută a acestui campionat.

Cu doar două milioane de euro investiți în transferuri, Şumudică a reuşit să închege o formație competitivă, considerată în prezent contracandidata granzilor la pozițiile ce asigură calificarea în cupele europene. Cu jucători alungați de la cluburile lor, precum Ryan Mendes, Silviu Lung Jr. sau Aleksandr Kucher, prezenți în primul unsprezece, Kayseri a fost egala campioanei şi a vicecampioanei din sezonul trecut, Beșiktaș, respectiv Istanbul BB.

Şumudică poate fi dovada vie a faptului că succesul constă şi în ceea ce antrenorul este capabil să ofere, nu numai în cât de mari sunt investițiile. Nu a reuşit să învingă formații de top din Europa, însă a reuşit să facă față rigorilor şi cerințelor turcilor, aducând victorii importante şi menținând formația sa pe primele locuri, în spatele unor cluburi de legendă.

Sursă imagine principală: milliyet.com.tr


Citește și alte articole despre fotbal
○ FCSB-Lazio, în șaisprezecimile Europa League