Exista doua perspective din care putem analiza situatia, ambele, raspunzand unui anumit grup de persoane la aceasta intrebare.

Asa cum este normal, opinia publica este impartita in doua categorii.

Prima categorie, a celor ce considera ca fotbalistii sunt platiti cu mult mai mult decat ar fi normal, au ca principal argument diferentele salariale dintre cei ce practica acest sport si o alta clasa de angajati, cei care, prin munca lor, salveaza vieti.

Vorbim aici de medici, pompieri ori politisti.

Dintr-o alta perspectiva, cei ce sustin ideea opusa, si considera ca fotbalistii sunt indreptatiti sa primeasca salarii mai mari decat restul claselor bugetare, vorbesc despre riscurile la care sunt supusi fotbalistii si de obligatiile contractuale pe care acestia trebuie sa le respecte.

Ca un raspuns la acest argument, putem prezenta statisticile la nivel global, care spun ca aproximativ 22.000 de masini ce apartin serviciilor de Ambulanta sunt implicate in accidente rutiere, anual.

Mai bine de 80 de cadre medicale isi pierd viata, in urma acestor accidente.

Cifrele, cand vine vorba de persoane ranite la serviciu, din cadrul Politiei, sunt mult mai mari. In aceste conditii, mai putem vorbi despre riscurile la care este supus un fotbalist, pe terenul de joc?

Top 10 cei mai bine platiti jucatori de fotbal in anul 2013

Din punctul meu de vedere, fotbalistii isi primesc in mod meritoriu salariile. Diferentele salariale sunt firesti, daca e sa ne gandim la faptul ca fotbalul este o afacere.

De la transferuri de zeci, chiar sute de milioane de euro, pana la sume de ordinul sutelor de mii de euro platite pentru salariile lunare ale majoritatii celor ce evolueaza in campionatele importante ale lumii.

De unde provin acesti bani?

In mare parte, din contractele de sponsorizare, abonamentele vandute de club si din drepturile de televizare ale meciurilor. Asadar, doua din cele trei surse de profit sunt finantate de noi.

De tine, de mine, de noi, cei ce urmarim la televizor, ori pe stadion, meciurile de fotbal.

Da, este adevarat, un medic salveaza 10.000 oameni.

Da, este adevarat, un profesor educa 10.000 oameni.

Dar la fel de adevarat este si faptul ca 10.000 persoane ce urmaresc 22 oameni inseamna profit.

Un profit ce trebuie distribuit celor ce il aduc, fotbalistilor.


Citeste si alte articole despre fotbal
○ Lectia de viata oferita de finalul de campionat din Liga 1


→ Vrei sa primesti articole despre fotbal direct pe e-mail? Aboneaza-te la newsletter!