Regatul Swaziland, așa cum este cunoscut în mod oficial, denumit adesea și „Elveția Africii”, pentru asemănarea ce o are cu numele de Switzerland*, este un loc încărcat de tradiții absolut fabuloase, dar prea puțin înțelese de alte popoare de pe glob.

Casele celor din Swaziland sunt simple cabane acoperite cu iarbă, existând structuri separate pentru fiecare activitate zilnică. În centrul unei familii este bărbatul, adesea poligam, cel care este luat ca exemplu de către cei tineri, și care decide asupra treburilor ce se desfășoară în gospodărie.

Casa acoperita cu iarba, Swaziland.

Fiecare soție a acestuia are propria cabană și grădină. Vizitatorii au și ei un loc unde pot să doarmă, construit de către bărbatul ce conduce familia.

Există, de asemenea, o structură construită special pentru bovine, acestea având o semnificație aparte, fiind un criteriu al prestigiului.

Deși vorbim de unul dintre cele mai mici state din această parte a Africii, Swaziland este unul dintre puținele locuri unde tradițiile s-au păstrat și continuă să se desfășoare.

Apus de soare, Swaziland.

Adesea, aceste culturi și obiceiuri sunt prezentate greșit, lăsând impresia unei agresivități crescute, creând o teamă a oamenilor de pe celelalte continente de a se aventura către Swaziland.

Poate singurul motiv de îngrijorare este reprezentat de numărul din ce în ce mai crescut al persoanelor din Swaziland ce trăiesc cu HIV. Vorbim, însă, de o afecțiune ce se transmite doar prin contact sexual ori prin contactul cu sângele infectat.

Singura industrie ce continuă să funcționeze în Swaziland (în urma problemelor economice cu care statul s-a confruntat) este industria artizanatului, foarte dezvoltată, mai bine de două mii de persoane fiind angajate în astfel de companii de artizanat.

Aici se produc diverse obiecte, de la decorațiuni din piatră, sticlă ori lemn, până la obiecte complexe, unicate, ale căror costuri sunt ridicate, chiar și pentru un european.

Sursă imagine principală: wikipedia.org


Citește și alte articole despre turism
○ Vukovar, orașul ce a renăscut în mai puţin de 25 de ani