Există, la momentul actual, numeroase cereri formulate de primăria acestui municipiu, aproape în fiecare an existând contact între reprezentantul primăriei și reprezentanţii UNESCO, însă fără rezultat.

Probabil, ca turist ce reușește să ajungă în imediata apropiere a operelor marelui sculptor Constantin Brâncuși, te întrebi de ce aceste opere nu sunt incluse pe lista UNESCO, iar centrele altor orașe, deși nu beneficiază de obiecte ce valorează sute de milioane de euro, sunt pe acea listă.

Printre numeroasele cauze se numără lipsa de interes a autorităţilor locale pentru lucrurile mărunte, dar care pot face diferenţa. Și voi face referire doar la acestea, fără să vorbesc despre lipsa de protecţie a operelor, despre desenele realizate de către turiști pe acestea, ori despre modul în care au fost “reabilitate” sculpturile.

La mai puţin de 500 de metri de Coloana Infinitului, una dintre principalele atracţii ale municipiului, trenurile fac victime. Nu înţelegeţi ce spun?

Atentie la tren

Este inadmisibil ca un singur semn cu “Atenţie, tren” să fie singurul mod de a te atenţiona la trecerea cu calea ferată. Asta, în condiţiile în care, în fiecare an, în această zonă există accidente.

Într-o altă ordine de idei, aceasta nu este singura problemă. La mai puţin de 800 de metri de Coloana Infinitului, construcţia abandonată a unei firme, de mai bine de trei ani aflată în acest stadiu, schimbă radical imaginea zonei și oferă un oarecare impact vizual ce nu poate aduce nimic pozitiv.

Constructie abandonata

Depărtându-ne la aproape un km de Coloana Infinitului, ajungem în autogara orașului, la mai puţin de 100 de metri de gară. Locurile unde se presupune că sosesc turiștii.

Autogara

Imaginea atașată este ceea ce putem vedea zilnic, în acel loc, la mai puţin de 100 de metri de gară și autogară.


Citește și alte articole scrise de Mihai Teodorescu
○ Pot fi articolele bloggerilor mai bune decât articolele publicațiilor media?
○ 91 de ani de la fuziunea ce a dus la apariţia mărcii Mercedes-Benz