Cel mai mare eveniment publicistic din lume, Târgul de carte de la Frankfurt, şi-a deschis porțile publicului larg, astăzi, 14 octombrie, după ce întreaga săptămână a găzduit profesioniști din industrie.

Franța este invitată de onoare, literatura franceză fiind în atenția celor prezenți, prilej pentru președintele francez să fie şi el prezent la târg, în ciuda tuturor protestelor ce se desfășoară în aceste zile în Franța.

Oaspeții de onoare din acest an au fost Angela Merkel şi Emmanuel Macron, cei ce au deschis ediția din acest an a târgului, pe 11 octombrie. În contextul acestui eveniment, Françoise Nyssen, ministrul de cultură francez, i-a invitat pe omologii săi europeni la o discuție pe tema drepturilor de autor, într-o încercare de stopare a plagiatul.

În jur de 7000 de expozanți din peste o sută țări sunt prezenți la Târgul de carte de la Frankfurt. De asemenea, sunt așteptați peste 200.000 de oameni, în cele două zile rămase din eveniment. La standul României de la Târgul de carte de la Frankfurt vor avea loc lansări de carte și mese rotunde organizate de Ministerul Culturii și Identității Naționale.

Sursă imagine principală: knowledgee.com


Citește și alte articole din categoria “2 minute”
○ Invitaţie la lectură: Thomas Hardy – Tess d’Urbervilles