Tehnologia 5G promite multe. De la viteză mai mare la internet, până la abilitatea de a folosi în orice moment realitatea virtuală. Cu un asemenea potențial, cel puțin teoretic, singura întrebare pe care ne-o mai putem pune este cum se va schimba modul în care oamenii folosesc telefoanele.

În primul rând, smartphone-urile vor domina categoric piața. Se estimează că până la sfârșitul lui 2020, 90% din persoanele de peste 6 ani vor avea un telefon mobil. Asta înseamnă că dacă nu ai o strategie bună în ceea ce privește experiența mobile a clienților, îi pierzi aproape pe toți.

Generația Y are o putere de cumpărare extrem de mare, chiar vrei să renunți la ei? Aceștia sunt deschiși la orice, dar ai doar 5 secunde să le captezi atenția. Dacă ai o aplicație mobile care nu funcționează așa cum trebuie, fii sigur că nu pierzi doar un utilizator, ci și 5 prieteni de-ai acestuia.

Multe industrii și companii vor face un pas mare spre zona mobile. O viteză mai mare de navigare pe internet înseamnă automat și un timp mai mare petrecut de oameni pe telefon. E mult mai ușor de folosit decât un PC sau un laptop, iar dacă ai și o viteză de navigare pe măsură, totul e perfect.

O ultimă concluzie referitoare la tehnologia 5G este legată de impactul conținutul video. Se presupune că 5G ar fi de 40 de ori mai rapid decât 4G, deci problemele legate de live streaming vor dispărea complet. Video content-ul va exploda odată cu apariția 5G, iar încet, dar sigur, o să devină din ce în ce mai utilizate și videoclipurile 3D.


Citește și alte articole scrise de Radu Pop
○ Ce înseamnă SEO și cât de important este in 2017