Anna Mae Bullock, aşa cum scrie pe certificatul său de naştere, Tina Turner este una dintre cele mai titrate artiste de pe glob, în cei peste 40 de ani de la lansarea primul său album reușind să vândă mai bine de 150 de milioane de copii. Anna Mae Bullock s-a născut în anul 1939, pe data de 26 a lunii noiembrie, în Nutbush, Tennessee. A debutat în muzică în anul 1958, împreună cu Izear Luster Turner, cel care avea să îi devină soț, patru ani mai târziu.

Colaborarea dintre cei doi a durat până în anul 1976, Tina întrerupând colaborarea cu acesta, din cauza agresiunilor domestice la care era supusă. În anul 1978 a fost intentat şi procesul de divorț, iar formația Ike & Tina Turner Revue se destrăma. Tina Turner şi-a făcut revenirea într-un mod inegalabil, iar în 1984 lansează albumul “Private Dancer”, ce avea să devină un succes în adevăratul sens al cuvântului, aducându-i artistei primele sale premii Grammy.

“What’s Love Got to Do with It”, una dintre piesele de pe album, a rămas cel mai important cântec al artistei, inclus de către revista Rolling Stone în topul celor mai bune 500 de melodii din toate timpurile. Turner a fost numită cea mai de succes interpretă de muzică “rock&roll”, cele unsprezece premii Grammy şi cele trei premii Grammy Hall of Fame demonstrând calitățile acestei excepționale cântărețe.

Tina Turner este interpreta care a vândut cele mai multe bilete de concerte, mai multe decât orice alt interpret solo din istorie. Vânzările unice ale sale au totalizat aproximativ 180 de milioane de exemplare în întreaga lume.

Sursă imagine principală: facebook.com/tinaturner


Citește și alte articole asemănătoare
○ Original Dixieland Jass Band: debutul muzicii jazz