Daca stau bine sa ma gandesc, nici nu gasesc un motiv pentru care n-ar vrea asta.

E foarte simplu. Daca esti prost, nu pui intrebari. Ceea ce inseamna ca primesti totul asa cum ti se ofera, ca iti convine, ca nu.

In scoli exista profesori care stiu acest lucru, dar nu pot sa faca nimic. Sunt cadre didactice care stiu ca informatiile regasite in anumite manuale sunt nefolositoare si ca nu se mai aplica, insa intotdeauna au un raspuns: “asa e programa”.

Cat de mult cred ei in programa sau nu, e alta discutie.

Problema cu aceasta programa e ca este data prin dictatura. Sunt constient ca exista multi profesori in Romania foarte bine dezvoltati intelectual si care ar putea ajuta mult la cresterea sistemului educational, dar nu o pot face.

Nu o pot face pentru ca nu sunt lasati. La fel cum elevilor le este impus cu strictete un anumit lucru, la fel si lor le este impusa materia care trebuie predata.

Poate ca acel profesor are un alt mod de a preda, considera ca ii poate face pe elevi sa inteleaga mai bine in stilul lui si ca ar parcurge altfel lectiile.

Dar nu, nu se poate asta.

Pentru ca exista riscul sa-i faca pe elevi sa gandeasca, ceea ce nu e bine. Asta din punctul lor de vedere, desigur.

Singura mea speranta e ca acest sistem precar nu ii va afecta atat de mult pe tineri. Ei sunt ultima sansa, deoarece intr-o schimbare in bine, am incetat sa cred de ceva vreme.

Tot ce mai pot spune este exact ceea ce am enuntat si in titlu, faptul ca tara te vrea prost.

Si asta nu e bine.


Citeste si alte opinii
○ Religia, intre obligativitate si alegere
○ Parintii – persoanele care iti vor cel mai mult binele, dar totusi iti fac cel mai mult rau
○ Fericirea nu se bazeaza pe cati bani ai, ci pe cat de mult te bucuri de viata