Pentru a treia oară consecutiv, orașul Tokyo, capitala statului Japonia, a fost desemnat cel mai sigur oraş din lume, de către The Economist Intelligence Unit. La fel ca în 2015 sau 2016, Tokyo se află pe prima poziție în clasamentul general, diferențele față de scorurile obținute în anii precedenți nefiind tocmai semnificative.

Securitatea digitală are parte de cea mai mare îmbunătățire, între scorul din 2015 şi cel de acum existând o diferență de şapte puncte, dintr-un total posibil de o sută de puncte.

Deşi excelează la capitolul securitate digitală, Tokyo a avut parte de o scădere în punctajul securității infrastructurii, fiind chiar în afara primelor zece țări de pe glob în acest clasament.

Orașul-stat Singapore ocupă poziția secundă în topul celor mai sigure oraşe din lume, fiind de aşteptat ca în următorii ani să detroneze liderul actual. Alte două oraşe asiatice se regăsesc în primele zece, unul dintre acestea fiind de asemenea din Japonia.

Indicatorii ce au stabilit raportul final sunt securitatea digitală, securitatea infrastructurii, securitatea personală sau securitatea sănătății. Aşa cum v-am obișnuit, în finalul articolului vom prezenta costurile pentru un sejur în orașul despre care tocmai v-am vorbit, Tokyo.

Şapte zile de cazare costă extrem de puțin, în jurul sumei de 3.500-4.000 lei, la un hotel de patru stele.


Citește și alte articole despre turism
○ De ce le place oamenilor să călătorească?!