Ziua de Crăciun se aproprie din ce în ce mai mult și sunt sigură că printre voi există, ca de obicei, și întârziați care încă nu s-au apucat să împodobească frumosul brad. Lipsă de timp? Lipsă de chef? Sau poate lipsă de inspirație? Din acest moment, nu mai aveți nicio scuză, fiindcă mai jos v-am pregătit câteva dintre cele mai populare trend-uri ale momentului în materie de împodobit de brazi – pentru dependenți de Crăciun, pentru nostalgici, pentru oricine!

Ornamentele mari

Au început de ceva timp să câștige din ce în ce mai mult teren. Dacă până acum ele puteau fi văzute în special împodobind brazii giganți din piețe, târguri și mall-uri, de acum au devenit foarte comune și în sufrageriile noastre. Sau în holuri. Sau oriunde am face bradul – de ținut minte este faptul că ar trebui să alegem acest gen de decorațiuni doar dacă avem o încăpere cât de cât spațioasă, în special cu un tavan înalt.

1 ornamente mari

Cuvinte și Litere

În completarea celor de sus și-au făcut loc în acest an decorațiunile de pom tip litere sau chiar cuvinte/expresii întregi. Dacă nicio frază-clișeu a Crăciunului nu te-a convins să îi oferi un loc de cinste în bradul tău, poate îți va plăcea mai mult să atârni în brad inițialele numelor membrilor familiei, sau pur și simplu ale persoanelor dragi – fiindcă și acesta este unul dintre obiceiurile anului!

2 cuvinte si litere

Voal, mărgele și funde

Beteală? În niciun caz, e prea de anul trecut. Parcă toată lumea a devenit atât de creativă anul acesta doar pentru a scăpa de biata decorațiune. Panglicile folosite și până acum au căpătat un aspect de voal, fiind mai late și mai mătăsoase, ba chiar și din material textil obișnuit. Cei veșnic îndrăgostiți de modelul clasic au folosit mărgelele și, bineînțeles, fundele – de multe ori de dimensiuni foarte mari și de forma celor de pe cadouri, ele au ajuns chiar în vârful bradului.

3 voal margele si funde

Bradul albastru sau metalizat

Dacă până acum existau deja brazii artificiali de culoare albă sau argintie, noutatea anului 2017 este un brad artificial de culoare albastră. Totodată, se păstrează și acum culorile metalizate, auriu pentru camere în culori calde și argintiu pentru camera în culori reci, iar dacă bradul artificial este de o culoare naturală, puteți folosi spray-ul de zăpadă pentru senzația de prospețime și bogăție.

4 bradul albastru sau metalizat

Bradul chic

Camera ta este în tonuri calde de pastel, în culori imaculate de alb sau nuanțe dramatice de negru? Atunci, ai aterizat exact unde trebuie! Panglicile în dungi și buline alb-negru, fundele aurii și decorațiunile în aceleași culori cu câteva detalii argintii sunt niște alegeri perfecte dacă îți dorești ceva nou, estetic și ieșit din comun. Bineînțeles, dacă personalitatea ta poate ține pasul cu atâta extravaganță…

5 bradul chic

Bradul monocromatic sau neutru

Cu siguranță vei oferi o imagine unică vizitatorilor dacă vei alege un brad monocromatic. Adică, un brad artificial alb, împodobit doar cu globuri albe. Sau unul negru, împodobit cu globuri negre. Sau ambele variante combinate, ca în imagine. Momentan, singurele alte culori considerate “la modă” ar putea fi cele metalice sau pastel. Și un model neutru (instalație și ornamente albe, mici și simple) poate fi potrivit pentru tine, dacă te bazezi mai mult pe însemnatatea spirituală a bradului de Crăciun sau idea de zăpadă asociată cu iarna și sărbătorile din această perioadă.

6 bradul monocromatic sau neutru (1)

Bradul minimalist

Se cunoșteau deja diverse creații minimaliste menite să înlocuiască tradiționalul brad, dar se consideră că ideea unui brad construit din mai multe decorațiuni de același fel a venit de la Casa Albă, unde există astfel de brazi, realizați doar din globuri metalice. Tot minimalist este și bradul împodobit doar cu o instalație albă sau chiar neîmpodobit, punându-se accent pe aranjarea (tot minimalistă) a ghiveciului acestuia. Trend-ul se bazează pe conceptul de frumusețe naturală, sălbatică, așa că va trebui să achiziționezi un brad adevărat pentru a-i putea evidenția imperfecțiunile.

7 bradul minimalist

Mini-bradul de Crăciun

Nu ai loc în cameră pentru brad? Sau camerele tale sunt mici și un brad normal nu ar arăta deloc cum ai vrea? 2017 este anul tău! Mini-brazii de Crăciun au devenit o adevărată cerere pe piață, iar dimensiunile lor te ajută să poți să achiziționezi oricât de mulți vrei, de oricâte mărimi vrei, pentru a-i pune oriunde vrei. Totuși, ar trebui să lași o cameră cu un singur astfel de brad, cel mai bogat împodobit dintre toți, pentru o imagine cât mai îngrijită și reușită.

8 mini bradul (1)

Bradul Rustic

Dacă ești atras în general de decorațiunile de lemn sau realizate manual, dar și de un aspect clasic al bradului, atunci varianta rustică este cea mai potrivită pentru tine – și poți sta liniștit, în 2017, rusticul este și el printre preferințe! O noutate este, totuși, șalul din material textil în carouri care îmbrățișează bradul ca o plapumă călduroasă – cele mai întâlnite culori sunt roșul și albastrul. Această temă creează un efect de căldură sufletească și de liniște în familie, fiind de asemenea foarte potrivit pentru camerele cu mobilier din lemn, pentru cabane sau case vechi, încărcate.

9 bradul rustic

Bradul Retro

Ultimul dar cel pe care sigur copiii îl vor iubi cel mai mult este brăduțul retro sau cel “abia scos dintr-o fabrică de jucării”. Principala regulă aici este ca toate decorațiunile să fie în culorile alb și roșu, dar și amplasate într-o oarecare simetrie – de aici, totul este imaginație! Pe lângă instalație, globulețe și funde, adaugă mici figurine cu soldăței, jucării în miniatură, celebrii spărgători de nuci sau Moș Crăciun, și nu uita de delicioasele acadele ale copilăriei in dungi alb-roșu.

10 bradul retro


Hei, voi cei care deja ați făcut bradul, spuneți-mi că nu ați mișcat nici măcar un glob din el după acest articol și nu vă voi crede!