O ultimă serie de decizii venite din Finlanda țin să confirme lucrurile deja știute despre poporul finlandez şi despre modul în care aceştia înțeleg că trebuie să funcționeze un stat. În încercarea de a stopa infracționalitatea în mediul online, Departamentul de Poliție din Helsinki a decis că este nevoie ca serviciile de protecție în mediul virtual, asigurate de Poliție, să se extindă şi pe WhatsApp.

Astfel, locuitorii capitalei vor putea trimite eventualele reclamații direct către numărul de WhatsApp al Poliției, ușurând astfel misiunea de căutare a acestora. Aceasta nu este singura modalitate la care Poliția din Helsinki apelează pentru a stopa infracționalitatea în mediul virtual, același serviciu public beneficiind şi de conturi pe Facebook, Twitter, Instagram sau Snapchat.

Deşi vorbim de o noutate la nivel european, ce poate surprinde o majoritate covârșitoare a populației din celelalte țări, pentru finlandezi nu este nimic surprinzător. Aceasta nu este singura noutate ce va urma să se aplice din luna noiembrie a acestui an.

Tot în Finlanda, cetățenii vor avea posibilitatea să afle detalii despre situația financiară a oricărui alt cetățean, Administrația Financiară având ca sarcină să eliberează datele privind veniturile și impozitele tuturor contribuabililor individuali. Pentru cei ce doresc să afle detalii despre veniturile realizate de orice alt localnic al Finlandei există o linie telefonică specială care furnizează aceste informații.


Citește și alte articole asemănătoare
○ Tokyo, cel mai sigur oraş din lume