Tunelurile secrete londoneze: cum erau transmise scrisorile în urmă cu cincizeci de ani?

Tunelurile secrete londoneze: cum erau transmise scrisorile în urmă cu cincizeci de ani?

Muzeul Poştal din Londra este compus dintr-o rețea subterană de tuneluri feroviare, prin intermediul cărora în urmă cu mai puțin de cincisprezece ani milioane de scrisori erau transportate zilnic. Tunelurile secrete, folosite de Royal Mail vreme de mai bine de 70 de ani, sunt în prezent vizitate de zeci de mii de persoane, prin intermediul unor trenulețe de dimensiuni mici ce călătoresc pe calea ferată, exact aşa cum scrisorile erau transportate în trecut.

Tunelul este situat la aproximativ 21 de metri în subteran, iar o călătorie aduce la viață întreaga istorie a acestui sistem subteran uluitor. Rețeaua magistrală a fost construită în anul 1920, fiind totodată prima cale ferată electrică din lume, ce nu necesita prezența unui șofer. Inițial, rețeaua se întindea din oraşul Paddington până în zona de est a Londrei, fiind lungă de 6.5 kilometri.

2017, anul în care a fost transformat în muzeu

Acest serviciu de mesagerie a funcționat până în anul 2003. Considerând că utilizarea căilor rutiere ar fi mai ieftină, autoritățile au ales să închidă tunelul subteran. În anul 2017, pasajul a fost redeschis şi transformat în muzeu, iar modele originale de trenuri au fost reproduse şi amplasate pe sine, pentru a duce călătorii dintr-un colț în celălalt.

Tunelurile secrete londoneze: cum erau transmise scrisorile în urmă cu cincizeci de ani?

Călătoria prin tunelurile subterane din Londra durează în jur de 20 de minute, cu tot cu timpul petrecut la îmbarcare și debarcare. Trenul călătorește cu o viteză maximă de 7,5 km pe oră. În interior pot fi văzute echipamente şi unelte folosite de angajații poștei, dar şi telegrame vechi, cărți poștale sau felicitări importante din istorie.

Tipuri de bilete la Muzeul Poştal

Există mai multe tipuri de bilete, cu opțiuni şi prețuri diferite. Pentru a vedea Muzeul Poştal şi totodată pentru a putea avea parte de o plimbare pe calea ferată, un pasager este nevoit să scoată din buzunar 14.50 lire. În cazul copiilor sub 15 ani, prețul este înjumătățit. De asemenea, în cazul copiilor sub 12 ani, este obligatoriu ca aceştia să fie însoțiți de către un însoțitor, pentru a putea merge în subteran. Pentru vizitarea exclusivă a expozițiilor, prețul este de 10 lire.

Program de vizitare

Muzeul este deschis zilnic între orele 10:00 şi 17:00, iar căile ferate sunt deschise până aproape de dimineață. Muzeul Poștal este situat pe strada Phoenix Place, lângă Centrul Mount Pleasant din Farringdon. Există mai multe stații de metrou care pot duce în Farringdon: la Russell Square, King’s Cross St Pancras Piccadilly, Northern, Victoria și Circle şi Hammersmith & City.

Sursă foto: live.firstnews.co.uk

Articole asemănătoare

Adaugă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *