Simona Halep va da ultimele reprezentații din acest an, în compania unor sportive împotriva cărora a avut probleme în ultimele meciuri directe. Simona Halep este în grupa roșie la Turneul Campioanelor, alături de Caroline Wozniacki, Elina Svitolina şi Caroline Garcia. Vorbim de o nouă serie de revanșe, pe care Simona le are de luat, toate cele trei adversare învingând-o pe româncă în ultimul meci direct.

Caroline Garcia este ultima jucătoare ce a reuşit să o învingă pe Halep, chiar în finala turneului de la Beijing, ultimul la care au luat parte cele două sportive. Contextul în care acest lucru s-a întâmplat nu trebuie neglijat. Simona Halep devenise numărul unu, iar entuziasmul şi oboseala acumulată au doborât-o psihic.

Palmaresul de până atunci în fața jucătoarei franceze era unul pozitiv, Simona fiind învingătoare în cele două meciuri directe. Este destul de probabil ca Simona Halep să reușească să se impună în două seturi, ceea ce i-ar conferi șanse foarte mari la calificarea în semifinale.

Elina Svitolina este următoarea adversară complicată, în fața căreia Simona va avea nevoie de un nivel al tenisului la pragul său maxim. Sportiva ucraineancă a trecut de Halep în mai puțin de o oră, scor 6-1 6-1, în ultima confruntare directă, semifinala de la Toronto. Svitolina pare şi singura jucătoare din grupa roșie ce poate ajunge pe prima poziție în clasamentul WTA, în urma acestui turneu.

Diferența dintre Simona Halep şi Elina Svitolina este în prezent de 675 de puncte. Chiar şi o înfrângere, însă în trei seturi, ar face ca sportiva noastră să se păstreze pe una dintre primele două poziții. Ultima adversară din grupă este fostul lider mondial, daneza Caroline Wozniacki, o jucătoare ce devine completă de la o zi la alta.

De asemenea, ca şi în cazul ultimului meci direct cu celelalte două adversare din grupă, şi Wozniacki s-a impus în ultimul meci cu Simona, pe iarba de la Eastbourne.

Simona Halep nu este avantajată de suprafața de joc de la Turneul Campioanelor, însă este în vârful de formă al carierei, astfel că șansele de a se impune în fața danezei sunt foarte mari. O victorie în fața acesteia i-ar asigura calificarea în semifinală, chiar dacă victoria s-ar produce în trei seturi.

Sursă imagine principală: wtatennis.com


Citește și alte articole despre Simona Halep
○ Simona Halep, noul lider mondial în tenisul feminin