Lupta împotriva uneia dintre cele mai comune afecţiuni cu transmitere sexuală ar putea avea acum un deznodământ fericit, în urma ultimelor descoperiri din domeniu.

Deși greu de crezut, ultimele teste au dezvăluit faptul că tratamentul injectabil ce era folosit pentru tratarea meningitei ar reduce posibilitatea apariţiei gonoreei. Aceste teste, realizate de echipe de medici și biologi din Noua Zeelanda au dezvăluit faptul că tratamentul împotriva meningitei ar avea efecte și asupra gonoreei.

Un astfel de efect, destul de puţin așteptat, ar putea furniza informaţiile necesare pentru elaborarea unui vaccin ce ar reduce aproape în totalitate posibilitatea contactării gonoreei.

Deși tratabilă, în mod normal, printr-un tratament cu antibiotice, o astfel de variantă de prevenţie nu ar mai conduce la simptomatologia dată de contractarea bacteriei, și nu ar mai provoca complicaţiile ce pot apărea în cazul acestei afecţiuni.

Complicaţii destul de severe, ce pot conduce până la infertilitate, în cazul bărbaţilor.

Doar anul trecut 78 de milioane de oameni de pe întreg globul au dobândit acest virus, în urma unui contact sexual. O nouă metodă de tratament, ori una de prevenţie, ar ajuta foarte mult industria farmaceutică, în ultimii an existând cazuri de gonoreea ce nu au răspuns la tratamentul cu antibiotice.

Chiar în anul 2016 a fost emisă o alertă, din partea OMS, cei ce au revizuit protocoalele de până la acel moment, gândindu-se cât mai serios la ce rămâne de făcut în momentul în care bacteria nu va mai răspunde la tratament.

Cu toate acestea, schema de tratament a rămas neschimbată, însă probabil nu pentru mult timp, în cazul confirmării acestui nou tratament.


Citește și alte articole despre medicină
○ Premieră mondială în medicină: transplantul de cap
○ Atitudinea în cazul unui stop cardiac