Dacă în săptămânile trecute am povestit despre orașele din România unde putem avea parte de liniște, ori de regiuni întinse cu păduri, astăzi alegerea noastră este ceva mai specială.

București, căci despre minunata capitală a României vom vorbi, poate reprezenta un obiectiv turistic important de pe teritoriul ţării noastre, dacă nu este deja.

Așa cum este normal, alegerile potenţialilor turiști diferă. Astfel, există destui ce își doresc să ajungă într-un oraș cu un trafic intens, în locuri aglomerate, ori ceva mai lipsite de liniște. București este pentru mulţi locul unde este necesar să ajungă.

Vom începe, așa cum mulţi ar face, cu Palatul Parlamentului, clădirea ce deţine în prezent câteva recorduri interesante. Dacă despre faptul că este a doua cea mai mare clădire (pentru uz administrativ) de pe întreg globul, știe aproape orice român, despre faptul că este cea mai grea clădire din lume, puţini știu.

Ce putem vizita în capitala României?
Palatul Parlamentului, București. Sursă foto: guanchaoge.com

Construcţia clădirii ce a costat aproape 3 miliarde de euro a durat aproape 13 ani, proiectul fiind demarat încă din anul 1984.

La planul de construcţie au contribuit mai bine de 300 de arhitecţi, făcând din Palatul Parlamentului una dintre cele mai importante atracţii turistice din Muntenia.

Deși clădirea arată spectaculos, pentru mulţi dintre turiști poate fi plictisitoare o plimbare în Palat. Pentru cei mai mulţi dintre ei, drumul se continuă prin împrejurimi, către Parcul Izvor, un loc lipsit însă de o frumuseţe ce l-ar putea face unic, în ciuda banilor alocaţi în ultima vreme pentru refacerea parcului.

Dacă tot este vorba de parcuri, este imperios necesar să vorbim despre Parcul Herăstrău. Considerat unul dintre cele mai frumoase parcuri din capitală, Herăstrău este locul în care ajung într-un an calendaristic mai bine de jumătate din populaţia orașului.

Parcul Herăstrău, București.
Parcul Herăstrău, București. Sursă foto: metropotam.ro

Curat, cochet și îndeajuns de viu colorat, aceasta este impresia pe care o lasă parcul celor ce sunt în vizită prin București.

Kiseleff, Cișmigiu ori Parcul Tineretului sunt alte trei zone recomandate celor ce doresc câteva minute de liniște, într-un decor viu colorat. Dar, în afară de parcuri, ce altceva putem vedea în București?

Nu ai vrea să ne povestești tu?

Care este locul tău preferat din București? Spune-ne, ori scrie un articol despre acel loc, iar noi ne vom asigura că și alte persoane vor afla de la tine cât de minunată este capitala.


Citește și alte articole din campania #călătorimcunoaștem
○ Timiș, destinaţie de weekend?