Vizită în Damasc, capitala Siriei: cândva un fascinant centru turistic

Vizită în Damasc, capitala Siriei: cândva un fascinant centru turistic

Important centru administrativ şi cultural, oraşul Damasc a cunoscut o creştere semnificativă a populației în ultima jumătate a secolului, din anul 1975 şi până în prezent numărul locuitorilor dublându-se. Atestat documentar în secolul al XV-lea, oraşul a fost stăpânit de-a lungul istoriei de egipteni, hitiți, asirieni, perşi, babilonieni, romani şi bizantini.

Din secolul al VII-lea intră sub stăpânire arabă, devenind capitală a Califatului omeiad, renăscând în timpul domniei lui Saladin, pentru ca apoi să fie supus regresului, în timpul dominației egiptene şi turce. Centru al administrației franceze în timpul celui de Al Doilea Război Mondial, oraşul devine capitală a statului independent Siria, din anul 1946. Damasc a devenit treptat centrul financiar al țării, dar şi cel mai important nod de comunicații al Siriei.

Economia, bazată pe artizanat şi turism

Economia acestei țări se baza pe artizanat şi turism, astfel că oraşul capitală, vizitat anual de sute de mii de persoane, asigura încă din 1980 o bună parte din bani. Odată cu începerea războiului civil, din anul 2012, numărul de turiști a scăzut enorm, ajungându-se în 2014 ca doar 1% din economia țării să fie asigurată de turism, față de 12%, procentajul în anul 2010.

Vizită în Damasc, capitala Siriei: cândva un fascinant centru turistic

În ciuda faptului că Siria este în stare de război, mai există în continuare mii de persoane care au curajul necesar să străbată lumea şi să ajungă în Siria. Dacă ar fi să ne luăm după spusele celor ce au ales să vadă Damascul în anul 2018, acest oraș nu se confruntă cu probleme de ordin militar.

Băuturile alcoolice, interzise în barurile din Damasc

Comportamentul oamenilor este același, nu există restricții importante, iar militarii se găsesc doar în anumite zone ale oraşului, în număr mic. Trebuie spus însă că alcoolul este interzis în baruri, iar consumul de mâncare şi fumatul sunt interzise pe stradă pe timpul Ramadanului.

Damasc poate fi vizitat doar cu viză, iar avioanele nu circulă direct către capitală

Dacă vă doriți să vedeți Damascul, trebuie să mai știți şi că o să aveți nevoie de viză, dar şi că avioanele nu circulă către capitală, astfel că va fi nevoie să luați avionul către una dintre țările învecinate. Războiul a distrus o parte dintre clădirile considerate monumente istorice, dar şi cinci din cele șase obiective incluse de UNESCO în patrimoniul mondial.

Pentru cei care reușesc să obțină o viză, următorul pas este achiziționarea unui bilet de avion către Beirut, în cel mai bun caz, distanța dintre cele două capitale (Lebanon şi Siria), nefiind mari.

Sursă foto: blogspot.com

Articole asemănătoare

Adaugă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *