Florența, capitala provinciei cu același nume, situată în centrul Italiei, în regiunea Toscana, se impune în fața altor regiuni de pe glob prin arhitectura absolut fabuloasă a clădirilor, în stil gotic și renascentist.

Este un oraș încărcat de istorie și cultură, orașul de unde provin pictorii Sandro Botticelli, Michelangelo sau Leonardo Da Vinci, multe dintre operele acestora fiind păstrate în muzeele și galeriile de artă din Toscana.

Florența este considerat unul dintre cele mai frumoase orașe de pe mapamond, fiind nominalizat în anul 2007 la titlul de cea mai dorită destinație turistică din lume.

Florența, orașul pictorilor Botticelli, Michelangelo și Da Vinci.

Moștenirea lăsată de cei ce au trăit aici este imensă, poate decisivă în dobândirea acestui statut. Florența nu este doar o destinație turistică la mare căutare, ci și un important centru cultural de transport, dar și de manufactură.

Cultura gastronomică este, de asemenea, foarte bogată și diversă. Supa de legume este una dintre specialitățile locului, alături de strozzpreti, un fel de tocăniță cu paste, spanac și brânză.

Printre clădirile ce trebuie văzute se numără foarte multe catedrale, construite în principal în stil gotic. Catedrala Sfânta Maria del Fiore, construită după tiparul catedrelor din Siena, este unul dintre cele mai spațioase lăcașe de cult din Europa, putând găzdui aproximativ 30.000 de persoane.

Complexul în care se regăsește domul este locul în care putem vedea și Battistero di San Giovanni, considerată cea mai veche clădire a Florenței. Fântâna lui Neptun, Palatul Pitti, Turnul cu Clopot ori turnul Signiorii sunt alte clădiri impunătoare, absolut fabuloase.

Vizită în Florența.

Cei ce aleg Florența ca destinație de vacanță trebuie să cunoască faptul că nu toți locuitorii de aici cunosc limba engleză, însă marea lor majoritate sunt extrem de primitori și de deschiși. Tarifele pentru un sejur în Florența nu sunt foarte picante.

Biletul de avion vă va scoate din buzunar aproximativ 250 de euro, dus-întors, la o companie cunoscută. Prețurile cu cazarea în Florența încep de la 1.300 de lei, putând ajunge până la 150.000 lei, însă media este de 2.500 lei pentru șapte nopți.

Așadar, un sejur de șapte zile în Florența nu va costa mai mult de 1.000 euro, echivalentul a 4.590 lei.


Citește și alte articole din campania #călătorimcunoaștem
○ Palma de Mallorca, un adevărat colţ de rai european