Vizită în Hunedoara

Vizită în Hunedoara

Nefiind un nume tocmai sonor, pentru mulţi judeţul Hunedoara nu poate reprezenta o atracţie turistică, însă pierderea este a celora ce nu ajung în aceste locuri, cel puţin o dată în viaţă.

Evoluţia demografică a judeţului, conform recensămintelor realizate din cinci în cinci ani, ne arată faptul că progresul acestor locuri este destul de departe.

Dacă în perioada dintre anii 1966-2002 populaţia judeţului însuma peste patru sute de mii de locuitori, pentru ca în anul 1992 să treacă de jumătate de milion, la ultimul recensământ, cel din anul 2011, pragul de 400.000 de locuitori nu a mai fost atins.

Deși din punct de vedere financiar nu excelează, iar progresul lipsește, judeţul Hunedoara se poate lăuda cu unul dintre cele mai frumoase castele de pe teritoriul României, dacă nu chiar din întreaga Europa.

Castelul Corvinilor, căci la el facem referire, este un loc de o frumuseţe deosebită și este situat în municipiul Hunedoara.

Castelul atrage anual zeci de mii, chiar sute de mii de turiști din întreaga ţară, și nu numai. Acest adevărat monument istoric, ce păstrează viu stilul baroc, este inclus într-un top al destinaţiilor de basm din Europa.

O altă construcţie extrem de cunoscută din municipiul Hunedoara este și Mănăstirea Prislop, locul unde anual se strâng la fel de mulţi oameni. Majoritatea celor ce ajung aici sunt veniţi pentru pelerinaj, în locul unde cu ceva ani în urmă părintele și teologul Arsenie Boca era stareţ.

Nu departe de municipiul Hunedoara, la mai puţin de 15 kilometri distanţă se găsește municipiul reședinţă al judeţului, Deva. Orașul, recunoscut în special pentru fortăreaţa ridicată în munţii Poiana Ruscă, este într-un mic progres în ultimii doi ani.

Cetatea Deva, de asemenea, pare că redevine un punct de reper important în turismul din Transilvania, doar în primele șase luni ale anului mai bine de 15.000 de turiști folosind telecabina pentru a ajunge la celebrul monument istoric.


Citește și alte articole despre turism
○ Timiș, destinaţie de weekend?


Articole asemănătoare

Adaugă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *