Desemnat pentru al șaptelea an consecutiv orașul cu cel mai înalt nivel de trai din întreaga lume, Melbourne, al doilea oraș ca mărime din Australia, este locul în care infrastructura, nivelul de educaţie ori sistemul de sănătate funcţionează la cel mai înalt nivel.

Lucru destul de comun în Australia, ţara care oferă trei din primele zece orașe de pe glob în privinţa nivelului de trai. Adelaine și Perth ocupă locurile șase și șapte în acest an în topul dominat de Melbourne în ultimul deceniu.

Este destul de clar faptul că oricine și-ar dori să trăiască în oricare dintre aceste trei orașe, ori în oricare alt oraș din Australia.

Melbourne Landscape.

Dar pentru un simplu vizitator, care sunt principalele atracţii din Melbourne?

Situat pe râul Yarra, orașul Melbourne nu este principalul punct de atracţie din Australia, însă este un important centru multicultural, un oraș modern absolut fabulos.

Mai bine de 500 de clădiri mai mari de 200 de metri se găsesc în Melbourne, unele dintre acestea, precum Eureka Tower ori Rialto Towers, incluse chiar în topurile celor mai înalte clădiri din lume.

Cel mai vizitat loc din Melbourne este Federation Square, un centru ce adună la un loc zone comerciale, culturale, industriale și rezidenţiale.

Tot în Melbourne se găsește și Cazinoul Crown, unul dintre cele mai mari cazinouri din lume, un loc ce adună anual mai bine de 50 de milioane de vizitatori, pasionaţi de jocurile de noroc. Mai bine de o mie de camere de dormit sunt disponibile în complexul ce are un spaţiu total de 510,000 m².

Din punctul de vedere al infrastructurii, Melbourne se situează pe poziţie a 16-a în lume, singurul oraș australian mai bine clasat fiind Sydney, capitala ţării. Dacă dorim să vorbim despre radiaţii, poluare sau orice alte probleme de această natură, trebuie să precizăm că media de viaţă în Melbourne este de 82 de ani.

Costul pentru un sejur de șapte zile în Melbourne, cu biletul de avion dus-întors inclus se ridică la aproximativ 1.700 de euro (1.200 de euro biletele / 500 de euro cazarea într-o cameră cu pat dublu la un hotel de 3 stele).


Citește și alte articole din campania #călătorimcunoaștem
○ Palma de Mallorca, un adevărat colţ de rai european
○ Vizită pe coasta de vest a Corsicăi