Principatul de Monaco, al doilea cel mai mic stat de pe glob, cu o suprafață totală de doar doi kilometri pătrați, este locul în care se adună, an de an, persoane înstărite de pe glob, dar şi statul în care un sfert din populație este milionară.

Monaco este un adevărat paradis fiscal, datorită lipsei impozitelor pe venit şi a impozitelor foarte mici pe profit.

Grădini, palate, muzee, toate de o frumusețe excepțională, şi toate acestea, pe o suprafață extrem de mică. Opulența este la ea acasă în principatul Monaco, locul în care oricine poate simți pe pielea sa cum este să fii bogat. Cazinoul din Monte Carlo, unul dintre cele mai vechi cazinouri din lume, reprezintă unul dintre punctele de atracție.

Cazinoul din Monte Carlo

Întregul complex de localuri în care se practică jocuri de noroc, alături de clima foarte blândă, au contribuit în măsură egală la dezvoltarea principatului. Deşi nu face parte din Uniunea Europeană, moneda națională a țării este euro, moneda europeană.

Orașul-stat Monaco se află la o distanță foarte mică de Nice, între aeroportul din Nice şi orașul Monaco fiind mai puțin de 40 de kilometri. Astfel, pentru a ajunge la Monaco, din România, este nevoie de mai puțin de zece ore. Costurile pentru un sejur în Monaco nu sunt exorbitante, în ciuda luxului oferit.

Costurile pentru transport, dus-întors, se ridică în jurul sumei de 300 de euro. Şapte zile de cazare la un hotel de trei stele din Monte Carlo costă aproximativ 1.000 de euro, echivalentul a 4.600 de lei.


Citește și alte articole despre turism
○ Bruges, micul colț de rai belgian