Anul 2017 vine cu cea de-a 100 aniversare a Republicii Estonia, iar acest an jubilar va fi sărbătorit cu o serie de peste 1.000 de evenimente. Multe dintre acestea se vor desfășura în Tallinn, capitala statului Estonia, dar şi unul dintre cele mai importante centre culturale din Europa, fostă capitală Europeană a Culturii, în anul 2011.

Programul anului jubiliar este alcătuit din evenimente pe care oamenii din Estonia și-au dorit să le dăruiască unul altuia, după cum spunea Jaanus Rohumaa, cel responsabil cu organizarea evenimentelor. Rohumaa a spus că, deoarece programul jubiliar constă în evenimente foarte diverse, fiecare persoană din Estonia va putea găsi o posibilitate adecvată de a sărbători.

„Toată lumea trebuie să aibă ocazia de a sărbători exact aşa cum își doreşte. Sperăm ca fiecare persoană din Estonia să participe la cel puțin un eveniment sau ocazie la aniversarea a 100 de ani de la declararea independenței Estoniei”, mai spunea Rohumaa.

Programul jubileu este împărțit în 12 subprograme: copii și tineri, cultură alimentară, artă, sport, teatru, film, natură, artă, arhitectură și spațiu public, memorie și istorie, educație și cercetare. Există, așadar, posibilitatea ca fiecare dintre cei aflați în vizită să se distreze, cu ocazia acestor evenimente, indiferent de vârstă, sex, sau preferințe.

Anul viitor, în luna februarie vor exista un număr de aproape 300 de evenimente, aproape un sfert dintre acestea fiind organizate în Tallinn. Cel mai recomandat este să vă programați vizita încă de pe acum, în luna februarie a anului viitor. Costurile pentru transport se vor ridica la doar 150 de euro, la care se adaugă aproximativ 200-300 de euro, pentru cazarea la un hotel de trei stele, timp de şapte zile.


Citește și alte articole despre Estonia
○ Estonia doreşte impozitarea companiilor internaționale: Facebook sau Google, printre acestea