Elveția, prin vocea parlamentarilor săi, ar putea fi a cincea țară ce ar obliga persoanele musulmane să renunțe la obiceiurile lor.

Purtarea voalulului islamic ar putea fi interzisă pe teritoriul Elveției, aleşii din această țară considerând necesară adaptarea refugiaților musulmani la tradițiile europene și renunțarea la câteva dintre propriile tradiții.

Un alt motiv pentru care există această inițiativă este dorința de stopare a valului de agresiuni provocate de persoane ce își mascau fețele cu ajutorul voalului.

O interdicție asupra voalurilor islamice a fost adoptată în casa inferioară a parlamentului elvețian la finalul anului trecut. Însă, pentru ca această lege să devină constituțională este nevoie de votul camerelor superioare ale guvernului.

Legea ce interzice voalurile a fost propusă de Walter Wobmann, membru al Partidului Popular Elvețian (SVP). Dacă legea va fi adoptată, voalul va fi interzis în toate locurile publice, cu excepția moscheelor.

Potrivit unui sondaj, o majoritate covârșitoare de 71% dintre cetățenii elvețieni susțin interdicția voalului purtat pe față. Elveția are o populație de aproximativ 8,3 milioane, 5% dintre aceștia fiind musulmani.

Belgia și Franța aplică deja o interdicție privind burqa. De asemenea, în Olanda este interzisă purtarea de burqa în mijloacele de transport în comun, școli, spitale sau clădiri guvernamentale.

În Chad şi Egipt, state ce nu fac parte din comunitatea europeană, purtarea voalului pe față este de asemenea interzisă.


Citește și alte articole din categoria “2 minute”
○ Consumul de alcool, redus semnificativ în Polonia