FC Voluntari a reusit sa castige aseara Cupa Romaniei, in urma unui meci disputat la Ploiesti cu fosta campioana, Astra Giurgiu.

Jucatorii antrenati de Claudiu Niculescu s-au impus la loviturile de departajare, acolo unde au reusit sa transforme toate penalty-urile.

Triumful Voluntariul in finala cupei nu face altceva decat sa ne confirme criza prin care trec echipele de traditie, doua formatii infiintate in ultimii 10 ani reusind sa castige cele mai importante trofee din fotbalul romanesc.

Daca titlul a fost acontat de pustii lui Hagi, cupa a ajuns la marginea Bucurestiului.

Lipsa de consistenta intr-un proiect s-a confirmat si aseara. Anul trecut formatia lui Sumudica, Astra, reusea sa castige titlul, dar in acest sezon managementul deficitar le-a adus statutul de echipa mediocra.

Multi sunt de parere ca echipa din Giurgiu va avea in curand aceeasi soarta ca si Otelul sau Urziceni, interesul patronului fata de conducerea tehnica fiind aproape de zero.

Competitiile interne sunt mult mai dinamice, nu contest asta, fiecare echipa avand sanse reale la castigarea unui trofeu, dar acest dinamism este sinonim cu mediocritatea.

Daca o formatie care plateste pe un jucator mai mult decat au investit toate celelalte la un loc in transferuri nu castiga nici macar un trofeu, nu ne putem astepta sa ajungem prea repede la performantele celor din vest.

Pana atunci, felicitari, Voluntari!

Felicitari, Niculescu!

Sursa foto


Citeste si alte articole despre fotbalul din Romania
○ Lectia de viata oferita de finalul de campionat din Liga 1